Μαγαζάκια τέλεια για μυστικά ραντεβού στο κέντρο

Θέλεις να ζήσεις τον (παράνομο) έρωτά σου μακριά από αδιάκριτα βλέμματα; Ξέρουμε πού θα πας να σαλιαρίσεις… εεε… ρομαντζάρεις με την ησυχία σου.

Μαγαζάκια τέλεια για μυστικά ραντεβού στο κέντρο

Δεν είναι απαραίτητο να είστε παράνομο ζευγάρι για να μην θέλετε να πέφτετε πάνω σε γνωστούς και τριτοξάδερφους κάθε φορά που βγαίνετε να πιείτε ένα ποτό σαν ερωτευμένοι άνθρωποι. Μερικές φορές, θέλετε απλώς την ιδιωτικότητα και την ανωνυμία σας –εντάξει, ίσως και λίγο να το ζήσετε σαν ήρωες film noir, kink shaming εδώ δεν κάνουμε. Τουναντίον, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας με πέντε διευθύνσεις ιδανικές για να στεγάσουν τα μυστικά ραντεβού σας στο κέντρο της πόλης.

The Big Easy 
Αγίας Ζώνης 41, Κυψέλη, τηλ. 21 0865 4615

Δεν το πιάνει το μάτι σου περνώντας απέξω, όμως το The Big Easy είναι ένα σούπερ ατμοσφαιρικό, απόλυτα νουάρ μπαράκι με χαμηλούς φωτισμούς, τούβλινους τοίχους, μοιραίες κόκκινες αποχρώσεις και μουσικές που στέκονται στην τζαζ, στα μπλουζ και στις βαριές, παλιές κιθάρες. Εξαιρετικό για κρυφές συναντήσεις και ανταλλαγές κρατικών μυστικών. Έχει και ωραία αυλή, αλλά εδώ δεν είναι αυτό το ζητούμενό μας. Το απλό ποτό στα 7€.

Λιόσπορος 
Μιαούλη 24, Ψυρρή, τηλ: 21 3024 9151

Αυτό που οι Βρετανοί θα έλεγαν “hidden in plain sight” είναι που κάνει τον Λιόσπορο ιδανικό για τα μυστικά ραντεβού σου: Μέσα στον χαμό της Μιαούλη, στήνει έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο με μωσαϊκά στα πατώματα και έντονα χρώματα στους τοίχους. Έχει κι ένα φανταστικό παταράκι για έξτρα απομόνωση, παίζει ωραίες jazz funk μουσικές, σερβίρει και νόστιμα τσιμπολογήματα επειδή ως γνωστόν ο έρωτας περνά από το στομάχι. Το απλό ποτό στα 6€.

5 Δρόμοι 
Σουλτάνη 1, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0380 0642

Κλασικό κι αγαπημένο στέκι στο κέντρο-απόκεντρο των Εξαρχείων, οι Πέντε Δρόμοι έχουν αρκούντως νουάρ ατμόσφαιρα, με μεγάλη ξύλινη μπάρα, μαρμάρινα τραπεζάκια, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, κι ένα πιάνο μπροστά στην μεγάλη τοιχογραφία με το εξώφυλλο του London Calling των Clash. Το πατάρι τους είναι ό,τι πρέπει για να φασωθείτ… εεε… μιλήσετε με την ησυχία σας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Οι μουσικές είναι πάντα κουλ και γκρουβάτες, και το απλό ποτό στα 6€.

Heteroclito 
Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Εμπορικό Τρίγωνο, τηλ.: 210 3239406

«Μυστικό ραντεβού στο πιο γνωστό wine bar της Αθήνας;» σε ακούμε να μουρμουράς, και από αυτό καταλαβαίνουμε ότι δεν έχεις ιδέα για το πατάρι του Heteroclito –μην νιώθεις άσχημα, πολύς κόσμος δεν το ξέρει. Στολισμένο με vintage έπιπλα σαν σαλονάκι σπιτιού, χτυπάει κόκκινα στο ρομαντικόμετρο, την ώρα που εσύ κι ο έρωτάς σου δοκιμάζετε κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα από μια μεγάλη λίστα ποτηριών που ανανεώνεται κάθε πρώτη του μήνα για να μην την βαριέστε, και τσιμπολογάτε πεντανόστιμα τυριά και αλλαντικά. Ποτήρι κρασί από 4,50€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη heteroclito (@heteroclitoathens)

Κολοκοτρώνη 9 
Εκεί που λέει το όνομά του, Εμπορικό Τρίγωνο

Στο πιο-κέντρο-δεν-πάει, αυτό το μικρούλι μπαράκι έχει ένα κουκλίστικο, λιλιπούτειο πατάρι που δεν φαίνεται από πουθενά (κλείσιμο ματιού) πράγμα που το κάνει ιδανικό για τα μυστικά ραντεβουδάκια σας. Παίζει ωραίες μουσικές, φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ σαν το Enjoy Division με London dry gin, chartreuse, φρέσκο τζίντζερ, θυμαρίσιο μέλι, χυμό λεμόνι και bitters από κάρδαμο, ή το Sonorous με βότκα, λικέρ πεπόνι, φύλλα βασιλικού, χυμό λεμόνι, celery bitters και σκόνη από μαύρο πιπέρι. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 9€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kolokotroni 9 (@kolokotroni_9)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v