Πάσχα στο χωριό (αλλά όχι στο δικό σου): Ιδέες για το τετραήμερο

Στην Πελοπόννησο, την Ευρυτανία και τα Τζουμέρκα, τα χωριά φοράνε τα καλά τους, η φύση λουλουδιάζει και οι διαθεσιμότητες για Πάσχα παραμένουν σε καλά επίπεδα.

Πάσχα στο χωριό (αλλά όχι στο δικό σου): Ιδέες για το τετραήμερο

Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό, λέει ο σοφός λαός, αλλά εμείς που τα θέλουμε όλα δικά μας, γίνεται να κρατήσουμε τα καλά του χωριού και να αποφύγουμε τα οικογενειακά τραπέζια; Προφανώς και γίνεται. Κανονίζοντας να κάνουμε Πάσχα… σε άλλο χωριό. Και αν χρειάζεσαι ιδέες, παρακάτω σου συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες –αλλά τσεκάραμε και τιμές και διαθεσιμότητες, γιατί ωραίο χωριό και η Μονεμβασιά, αλλά να έχουμε και κάπου να μείνουμε.

Στην Καρδαμύλη

Το ωραιότερο ίσως χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης, είναι η τέλεια… πρόβα καλοκαιριού, με τα πετρόχτιστα δρομάκια του να καταλήγουν στην θάλασσα που λαμπυρίζει στο βάθος. Είναι επίσης ιδανική βάση για να περπατήσεις το φαντασμαγορικό Φαράγγι του Βυρού, να πεταχτείς για φαγητό και βόλτες στην Καλαμάτα, και να επιχειρήσεις τα πρώτα σου διστακτικά πλατσουρίσματα σε παραλίες καρτποσταλικές, όπως ο ξακουστός Φονέας. Για το τετραήμερο του Πάσχα, βρήκαμε διαθέσιμα στούντιο στο Ξενοδοχείο Νότος, στα 110€ το δίκλινο. 

Διαβάστε περισσότερα - 11 καλοί λόγοι να πας φέτος διακοπές στη Μάνη 

Στα Άνω Δολιανά

Στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα, μόλις δύο ώρες και κάτι μακριά από την Αθήνα, τα Άνω Δολιανά είναι ένα κουκλίστικο αρκαδικό χωριό που απολαμβάνει πανοραμική θέα στον κάμπο της Τρίπολης, το Μαίναλο και τον Χελμό. Τα λιθόστρωτα δρομάκια του ελίσσονται ανάμεσα σε πέτρινα σπίτια, παραδοσιακά καφενεία σαν το ξακουστό Ονειρολόγιο και λουλουδιασμένες αυλές, ενώ πολύ κοντά εδώ (στα 30 χιλιόμετρα, για να είμαστε ακριβείς) βρίσκεται το φαντασμαγορικό Δάσος της Σκιρίτιδας, με το 14 χιλιομέτρων μονοπάτι που το διασχίζει να προσφέρεται για ανοιξιάτικες πεζοπορίες. Για το πασχαλινό τετραήμερο, διαθεσιμότητα σε δωμάτια έχει ακόμα το 1821 Εν Δολιανοίς (117€ το δίκλινο με πρωινό).

Στα Πράμαντα

Η άνοιξη ταιριάζει πολύ στα Τζουμέρκα, που είναι η απόλυτη ηπειρώτικη παιδική χαρά για τους λάτρεις της φύσης γενικώς και του βουνού ειδικώς. Τα δε πετρόχτιστα Πράμαντα είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά τους, με την πλακόστρωτη πλατεία τους να πλημμυρίζει τραπεζάκια από τα παρακείμενα καφενεία και ταβερνεία στις πρώτες ηλιαχτίδες. Ένα δεκάλεπτο έξω από το χωριό, το εντυπωσιακό Σπήλαιο της Ανεμότρυπας έχει μία από τις μεγαλύτερες εσωτερικές λίμνες στην Ελλάδα και είναι επισκέψιμο σε ένα τμήμα του. Φανταστικά δωμάτια για να μείνεις το Πάσχα στα Πράμαντα έχει το Baldeneige, στα 101€ το δίκλινο με πρωινό. 

Διαβάστε περισσότερα - Τζουμέρκα: Ήπειρος σε slow motion 

Στο Μικρό Χωριό

Τα χωριά γύρω από το Καρπενήσι είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά τους, με τις λουλουδιασμένες ευρυτανικές πλαγιές να προσφέρονται για φυσιολατρικές πεζοπορίες και τις θερμοκρασίες να σου επιτρέπουν να βολτάρεις στα λιθόστρωτα των χωριών ανενόχλητος/η χωρίς να τυλίγεσαι με μπουφάν και κασκόλ. Οι δύο σούπερ σταρ της περιοχής, Μικρό και Μεγάλο Χωριό, κλέβουν την παράσταση με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, τα γραφικά ξωκκλήσια, τις πετρόχτιστες πλατείες, τα τρεχούμενα νερά και τις ειδυλλιακές διαδρομές που ενώνουν τα δύο χωριά μεταξύ τους αλλά και με πολλά από τα υπόλοιπα της περιοχής. Λεπτομέρειες για όλα αυτά, εδώ και δωμάτια για το πασχαλινό τετραήμερο στον Ξενώνα Η Γωνιά, στο Μικρό Χωριό (85€ το δίκλινο με πρωινό). 

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Καρπενήσι 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v