Τώρα είναι η καλύτερη εποχή να πας για ράφτινγκ

Μάζεψε παρέα, και βάλε πλώρη για πέντε ποταμούς που αυτήν την περίοδο είναι ό,τι πρέπει για εντυπωσιακές καταβάσεις.

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή να πας για ράφτινγκ

Το ράφτινγκ διανύει την καλύτερη περίοδό του αυτή τη στιγμή κι εμείς ήδη σημειώνουμε ημερομηνίες και… ποτάμια για διασκεδαστικές αναβάσεις με αρκετή αδρεναλίνη.

Τρικεριώτης, Καρπενήσι

Μέτριας δυσκολίας και ιδανικός για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία στο rafting αλλά και για αρχάριους, ο… κύριος Τρικεριώτης έχει τεχνικές στροφές, ωραίους κυματισμούς και συναρπαστικά περάσματα στο πανέμορφο φαράγγι, τα οποία εξασφαλίζουν μια απολαυστική κατάβαση. Η διαδρομή ξεκινά από την γέφυρα στα Διπόταμα και πλαισιώνεται από ένα φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Info: Η κατάβαση διαρκεί 2,5 ώρες, με κόστος 30€ κατ’ άτομο

Βοϊδομάτης, Κόνιτσα

Έχει γαλαζοπράσινα νερά, περνά μέσα από τον Εθνικό Δρυμό Βίκου- Αωού και η εύκολη διαδρομή σαν σε βαρκάδα εδώ, προσφέρει ουκ ολίγες καρτποσταλικές εικόνες για τα μάτια σου μόνο. Το σημείο εκκίνησης για το rafting στο Βοϊδομάτη είναι το γεφύρι της Αρίστης. Fun fact: Η ονομασία του Βοϊδομάτη προέρχεται από τις σλαβικές λέξεις voda (= νερό) και mati (= πηγή).

Info: Η κατάβαση διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου όταν είναι υψηλή στάθμη του νερού, και το κόστος ανέρχεται στα 40€ ανά άτομο.

Βενέτικος και Αλιάκμονας, Γρεβενά

Ανάμεσα στα Μετέωρα και τα Γρεβενά οι ποταμοί Βενέτικος και Αλιάκμονας ενώνονται, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για συναρπαστικές καταβάσεις. Η μέτριας δυσκολίας διαδρομή ξεκινά από το Φελλί και σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, που περιβάλλεται από βράχους ψαμμίτη, παρόμοιους με αυτούς των Μετεώρων και δάση με πελώρια πλατάνια. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να σε φέρει σε επαφή με την ιδιαίτερη πανίδα πτηνών και θηλαστικών του υδροβιότοπου, όπως κορμοράνοι, ερωδιοί και βίδρες.

Info: H κατάβαση διαρκεί περίπου 4 ώρες, με το κόστος στα 40€ κατ’ άτομο

Άραχθος, Τζουμέρκα

Ό,τι πρέπει για αρχάριους, αλλά και για προχωρημένους, η «απλή» διαδρομή του Άραχθου και η πλέον δημοφιλής είναι περί τα 10 χιλιόμετρα, έχει συνεχόμενους κυματισμούς και έντονες στροφές μαζί με κάποια περάσματα 2ου-3ου βαθμού. Διανύει το ομορφότερο τμήμα του ποταμού που ξεκινά από τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στο ξακουστό Γεφύρι της Πλάκας, ενώ περιλαμβάνει στάση και βουτιές στη φυσική λίμνη που σχηματίζει ο εικοσάμετρος Καταρράκτης της Κλίφκης.

Info: Η κατάβαση διαρκεί 4 ώρες και κοστίζει 45€

Λούσιος, Ορεινή Αρκαδία

Αγαπημένος Λούσιος, πάντα πανέμορφος, πάντα ορμητικός. Το δημοφιλέστερο ποτάμι της Ορεινής Αρκαδίας πέρα από την γεμάτη περάσματα και εμπόδια διαδρομή ιδανική για αρχαρίους, διαθέτει ένα εντυπωσιακό φαράγγι που απολαμβάνεται μόνο μέσα από το ποτάμι και είναι χάρμα οφθαλμών. Η κατάβαση ξεκινάει από το γεφύρι του Ατσίχολου  και καταλήγει στον ποταμό Αλφειό ενώ τερματίζει στο ιστορικό πέτρινο Γεφύρι του Κούκου.

Info: Διάρκεια κατάβασης 4 ώρες, κόστος κατ’ άτομο 60€. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v