«Σκέφτηκα την αυτοκτονία, πολλές φορές» λέει η Εύα Καϊλη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera η Ελληνίδα πολιτικός εξομολογήθηκε όλα όσα πέρασε μετά την προφυλάκισή της σε Ιταλίδα ευρωβουλευτή.

«Σκέφτηκα την αυτοκτονία, πολλές φορές» λέει η Εύα Καϊλη

Η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη για το σκάνδαλο Qatargate κι η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera έκανε ρεπορτάζ, φιλοξενώντας όλα όσα φέρεται να είπε η Ελληνίδα πολιτικός στην Ιταλίδα ευρωβουλευτής του Forza Italia  Ντέμπορα Μπεργκαμίνι.

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα. Νιώθω σαν τρόπαιο», φέρεται να της είπε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ναι, το τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης η οποία περιλαμβάνει προκατάληψη. Μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε υπόθεση εναντίον των βουλευτών και των πολιτικών από τη νότια Ευρώπη. Τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς κτλ.», φαίνεται πως δήλωσε η Ε. Καϊλή σύμφωνα το σχετικό δημοσίευμα, που έφερε στο φως της δημοσιότητας αποσπάσματα των συνομιλιών των δύο ευρωβουλευτών.

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Μετά κάτι έκανε κλικ», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους η ευρωβουλευτής, συμπληρώνει η ιταλική εφημερίδα.

Η Εύα Καϊλή ευχαριστώντας την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι για την επίσκεψή της φέρεται να είπε ότι: «Εκτιμώ το θάρρος σου. Είσαι η πρώτη βουλευτής που έρχεσαι στη φυλακή να δεις πώς είμαι. Κανένας δεν έχει έρθει μέχρι τώρα. Κανένας από το κόμμα μου, κανένας από την Ελλάδα», συμπλήρωσε. 

«Μετά τον σάλο των πρώτων ημερών αυτής της υπόθεσης, κανένας δεν μιλάει πλέον. Με αγνοούν, με ξέχασαν, με ακυρώνουν στην πραγματικότητα», τόνισε η Εύα Καϊλή.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου», πρόσθεσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

«Τα φερόμενα εγκλήματα είναι πολύ σοβαρά και αν κριθεί ένοχη θα πρέπει να πληρώσει. Όμως, το τεκμήριο της αθωότητας είναι αναφαίρετο και πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών. Αλλιώς, έρχονται στο μυαλό σκοτεινές περίοδοι της ιστορίας μας», δήλωσε από την πλευρά της στην Corriere della Sera η Ντέμπορα Μπεργκαμίνι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v