Μήπως να πάμε για ένα πικνίκ στην Αθήνα;

Σε καταρράκτες και αστικούς κήπους, μαζί με τον ανοιξιάτικο ήλιο, η φύση μας καλεί να στρωθούμε και να τσιμπολογήσουμε.

Μήπως να πάμε για ένα πικνίκ στην Αθήνα;

Ταπεράκια, κρασάκι, νόστιμο τσιμπολόγημα (δες εδώ μερικές προτάσεις), καλή παρέα και άραγμα στο πράσινο. Το πικνίκ είναι από τις καλύτερες αφορμές για να εκμεταλλευτούμε τον ανοιξιάτικο ήλιο και τα παρακάτω μέρη εντός και εκτός πόλης είναι ό,τι πρέπει για… στρώσιμο.

Στον Εθνικό Κήπο

Πιο κέντρο… δεν γίνεται. Ο Εθνικός Κήπος, από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου, σε καλεί να εξερευνήσεις το δίκτυο των μονοπατιών του, κάτω από φοίνικες, πάνω από τεχνητές λιμνούλες και ανάμεσα από πολλούς τουρίστες. Άπλωσε τραπεζομάντιλο και απόλαυσε, εκτός από τσιμπολογήματα, και ένα καλό βιβλίο σε μια ήσυχη πράσινη γωνιά.

Στην Πνύκα

Μέρος του συμπλέγματος λόφων του Φιλοπάππου, ο συγκεκριμένος λόφος είναι ιδανικό σημείο, είτε για άραγμα ανάμεσα στα δέντρα, τα βράχια με θέα Ακρόπολη και τα σημεία όπου κάποτε αγόρευαν οι αρχαίοι Αθηναίοι ρήτορες, είτε για πεζοπορία για να κάψεις τις θερμίδες, μέσα από τα μονοπάτια στον γειτονικό λόφο του Αστεροσκοπείου και του Φιλοπάππου.

Στο ΚΠΙΣΝ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SNFCC (@snfcc)

Βόλτες στο υδάτινο κανάλι, θέα από την κορυφή του συγκροτήματος της Όπερας, για ατένισμα στη θάλασσα, και… ξάπλες στο Ξέφωτο, τον ειδικά διαμορφωμένο σαν πλαγιά χώρο. Που αλλού; Στο αγαπημένο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η δημοτικότητά του δεν εγγυάται ησυχία, αλλά το πικνίκ εδώ είναι μια ωραιότατη και κοντινή λύση.

Στο Πάρκο Ελευθερίας

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kimon K. (@kimonkkar)

Ακριβώς πάνω από την πολυσύχναστη Βασιλίσσης Σοφίας, αυτό το μικρό παρκάκι αποτελεί σταθερό προορισμό για τους κατοίκους της πόλης κάθε φορά που θέλουν να λιαστούν, να διαβάσουν ή να κάνουν skateboard. Αμέσως μόλις σκαρφαλώσεις τα λοφάκια του, η βοή της Βασιλίσσης Σοφίας απομακρύνεται και το τραπεζομάντιλο στρώνεται. Έχει και Μετρό δίπλα για να μην ψάχνεις παρκάρισμα.

Στον Βοτανικό Κήπο του Διομήδους

Ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους της Ανατολικής Μεσογείου, στον οποίο συνυπάρχουν οι φυσικές δασικές εκτάσεις με τα δέντρα και τα φυτά της «εκθεσιακής» διαδρομής, σου επιτρέπει να δεις  δέντρα και λουλούδια κάθε είδους από όλο τον κόσμο, ενώ αράζεις και τσιμπολογάς στο πράσινο, δίπλα από τις λιμνούλες. Αν θες, μπορείς να πας για καφέ και γευστικά σνακ στο αναψυκτήριο του Κήπου, το υπέροχο Garden Café.

Στον καταρράκτη της Πεντέλης

Διέρρευσε πριν από λίγα χρόνια, μέσα από τα social media, και έγινε… ανάρπαστος. Ο καταρράκτης στο Ντράφι σχηματίζει μπροστά του και μια μικρή λιμνούλα και αποτελεί ειδυλλιακό σκηνικό για να στήσεις ένα μεσημεριάτικο πικνίκ. Πάρε μαζί σακούλες σκουπιδιών, και μην αφήσεις τίποτα πίσω σου. Οπωσδήποτε αθλητικά παπούτσια, γιατί το μονοπάτι που θα χρειαστεί να κατέβεις είναι μεν σύντομο, αλλά απότομο.

Στην Μόλα της Πάρνηθας

Το πανέμορφο δάσος της Μόλας, το οποίο συχνά αναφέρεται και ως «χώρος αναψυχής», βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του βουνού, επτά χιλιόμετρα από την Αγία Τριάδα. Έχει ένα μικρό εκκλησάκι, τον Άγιο Πέτρο, πολλές πηγές και όμορφα λιβάδια με οργανωμένους τόπους αναψυχής, στους οποίους θα αράξεις με την παρέα ή την οικογένεια ζώντας την απόλυτη εμπειρία ενός ανοιξιάτικου πικνίκ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v