Η Cupra θα είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη μέχρι το 2030

Στόχος της Cupra μέσα από τα τρέχοντα και μελλοντικά της μοντέλα είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας της μέχρι το 2030.

Η Cupra θα είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη μέχρι το 2030

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει και η απόφαση του ομίλου VW, να αναπτύξει τις δραστηριότητές του με γνώμονα την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στη προσπάθεια του γερμανικού ομίλου σημαντικό ρολό διαδραματίζει και η νέα μάρκα Cupra, που αποτελεί κομμάτι της ισπανικής εταιρείας Seat.

Η Cupra είναι μια αντισυμβατική μάρκα, βασισμένη στο συναρπαστικό στυλ και τις σύγχρονες επιδόσεις, που από την Βαρκελώνη εμπνέει τον κόσμο με προοδευτικά αυτοκίνητα και εμπειρίες. Λανσαρίστηκε το 2018 ως ανεξάρτητη μάρκα και έχει τη δική της εταιρική έδρα και εργαστήριο αγωνιστικών οχημάτων στο Martorell (Βαρκελώνη), καθώς και ένα δίκτυο εξειδικευμένων σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο.

 

Ανάρπαστο το Cupra Born

H ηλεκτρική επίθεση της μάρκας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο στόχος είναι γίνει μια πλήρως εξηλεκτρισμένη εταιρία μέχρι το 2030. Λάνσαρε το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Born, το οποίο έχει γίνει ανάρπαστο. Το 2024 ακολουθεί το Tavascan.

Η μεγάλη πρόκληση για την Cupra είναι το UrbanRebel που αμφισβητεί τους κανόνες της ηλεκτρικής εποχής, εισάγοντας μία συναισθηματική αντίληψη για το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αναμένεται να φτάσει στην αγορά το 2025.

Hλεκτρικό αστικό αυτοκίνητο

Το πρωτότυπο αυτό αυτοκίνητο θα επηρεάσει την έκδοση δρόμου του ηλεκτρικού αστικού αυτοκινήτου και θα είναι ο νέος «φάρος» για την εταιρεία προς τον εξηλεκτρισμό και την τεχνολογία.

Το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί στρατηγικό πυλώνα για την εταιρεία. Η Seat μαζί με τον όμιλο Volkswagen διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του αστικού αυτού ηλεκτρικού project. Η Seat αναπτύσσει τα νέα αυτοκίνητα της αστικής ηλεκτρικής οικογένειας, ενώ η Volkswagen αναπτύσσει την πλατφόρμα και το σχετικό λογισμικό CARIAD. Η φιλοδοξία είναι να παράγονται περισσότερα από 500.000 οχήματα ετησίως στην Ισπανία για διαφορετικές μάρκες του ομίλου από το 2025 και μετά.

Μετασχηματισμός της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Με βάση αυτό το project, η εταιρεία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο στην Ισπανία, το Future:Fast Forward. Κύριος οδηγός αυτού του σχεδίου είναι η παραγωγή του αστικού ηλεκτρικού οχήματος στην χώρα, το οποίο θα μπορούσε να γίνει ο κινητήρας για τον μετασχηματισμό της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v