Από 38.450 ευρώ το νέο Renault Austral

To ολοκαίνουργιο C SUV της γαλλικής εταιρείας βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD τρίτης γενιάς και διαθέτει «πράσινες» τεχνολογίες.

Από 38.450 ευρώ το νέο Renault Austral

Η Renault εισέρχεται δυναμικά στη δημοφιλή κατηγορία των C SUV, με το ολοκαίνουργιο μοντέλο Austral. Είναι σχεδιασμένο πάνω στην πλατφόρμα CMF-CD 3ης γενιάς και αξιοποιεί την υβριδική τεχνολογία για να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μοντέλων SUV, με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Sensual Tech» (αισθησιακή σχεδίαση) της γαλλικής μάρκας. Η καμπυλωτή και εντυπωσιακή σιλουέτα του, συνδυάζεται με τις έντονες ακμές και τις σύγχρονες δομικές λεπτομέρειες, όπως η τεχνολογία ‘micro-optics’ που χρησιμοποιείται στα εμπρός και πίσω LED φωτιστικά σώματα.

Αντανακλά μια έντονη αίσθηση ποιότητας, που ενισχύεται από τις καλοσμιλεμένες γραμμές και διαθέτει ιδανικές αναλογίες, οι οποίες αναδύουν αίσθηση ευρυχωρίας.



Μοντέρνο εσωτερικό

Το high-tech cockpit, είναι αναπτυγμένο γύρω από την μεγάλη οθόνη του συστήματος OpenR που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3" και την κάθετη οθόνη πολυμέσων 12".

Η αυτορρυθμιζόμενη φωτεινότητα και οι βελτιστοποιημένες ανακλαστικές ιδιότητες, κατέστησαν δυνατή την αφαίρεση του παραδοσιακού αλεξήλιου πάνω από την οθόνη του OpenR, χαρίζοντάς στο ταμπλό την αίσθηση ότι αιωρείται, αλλά και βελτιώνοντας συνολικά την ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Πρακτικό υποβραχιόνιο

Διαθέτει επίσης και μία κεντρική κονσόλα ειδικής σχεδίασης. Με κομψό και μοντέρνο στυλ, δημιουργεί ένα κομψό διαχωριστικό μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Διαθέτει επίσης ένα πρακτικό υποβραχιόνιο που κάνει πιο εύκολη τη χρήση της οθόνης πολυμέσων. Η κονσόλα περιλαμβάνει έναν πρακτικό αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα.

Ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού και τις διαθέσιμες επιλογές, το εσωτερικό διαθέτει επενδύσεις από συνθετικό δέρμα, Alcantara, ύφασμα, και άλλα, απαλά στην αφή υλικά, που συνδυάζονται άψογα με τις λακαρισμένες λεπτομέρειες σε αποχρώσεις Deep Glossy Black και Satin Chrome. Τα υλικά κορυφαίας ποιότητας αντανακλούν μια αίσθηση θαλπωρής και κύρους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το σύνολο αναβαθμίζεται από το προηγμένο σύστημα εσωτερικού φωτισμού με την ονομασία LIVING LIGHTS.

Άνετοι χώροι

Όπως και πολλά από τα μοντέλα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία της φίρμας, το Austral έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί άνετα όλη την οικογένεια. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν χώρο για τα γόνατά τους που φτάνει τα 27,4 εκ. και είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία.

Στο εσωτερικό προσφέρονται πολυάριθμοι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι, που φτάνουν περίπου τα 35 λίτρα (αυτόματες εκδόσεις).

Ο αρθρωτός σχεδιασμός σημαίνει ότι ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ασύμμετρα αναδιπλούμενο (2/3–1/3) πίσω κάθισμα, που μπορεί επίσης να μετακινηθεί ξεχωριστά εμπρός-πίσω, σε μία διαδρομή 16εκ.

Το μεγάλο πορτμπαγκάζ διαθέτει ηλεκτρική hands free λειτουργία για την πίσω πόρτα και χωρητικότητα 500 (έως 575) λιτρα VDA στα μοντέλα Mild Hybrid και Mild Hybrid Advanced. Με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος, η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει έως και τα 1.525 λιτρα VDA.

Το Austral, είναι το πρώτο μοντέλο της Renault που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της νέας πλατφόρμας CMF-CD. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις όσον αφορά την ανάρτηση: με ημι-άκαμπτο πίσω άξονα στα μοντέλα με κίνηση στους δύο τροχούς και με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, για τα μοντέλα με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4CONTROL Advanced.

Η έκδοση με την τετραδιεύθυνση επιτυγχάνει κύκλο στροφής 10,1 μέτρα. Η ευελιξία του σε αστικό περιβάλλον είναι εφάμιλλη ενός οχήματος πόλης και χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία του σε αυτό τον τομέα.

Υβριδικοί κινητήρες

Προσφέρεται με μία ευρεία γκάμα πρωτοποριακών εξηλεκτρισμένων κινητήρων που καλύπτουν κάθε ανάγκη: τελευταίας γενιάς κινητήρες Full Hybrid E-TECH με ισχύ έως 200 ίππους και δύο βενζινοκινητήρες, ένας Mild Hybrid Advanced 48V με ισχύ 130 ίππους και ένας με Mild Hybrid 12V με ισχύ 160 ίππους.

Εφοδιάζεται με το ολοκαίνουργιο σύστημα κίνησης Full Hybrid E-TECH κινητήρα, το οποίο έχει τελειοποιηθεί με στόχο να εξοπλίσει ένα premium μοντέλο, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, αλλά και επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης.

Το σύνολο αποτελείται από έναν turbo 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρου που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία μπαταρία ιόντων λιθίου 400V ισχύος 1.7kWh και ένα έξυπνο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων multi-mode.

200 ίπποι

Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει τους 200 ίππους. Όπως και με την προηγούμενη γενιά υβριδικών συνόλων E-TECH, το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης, συνδυάζοντας την αθόρυβη κίνηση με την άμεση απόκριση. Εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο υβριδικό κινητήρα E-TECH, το επιτυγχάνει επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 (ξεκινώντας από τα 4,6 λίτρα/100 χλμ. και τα 104 γραμ. CO2/χλμ.) αποτελώντας έτσι ένα από τα πιο οικονομικά υβριδικά SUV.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 38.450 ευρώ. Προωθητική εκπτωτική ενέργεια με έκπτωση από 1.800 ευρώ-2.200 ευρώ, ανάλογα την έκδοση. Πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και τρία χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v