Τα καλύτερα μπαρ για όταν βγαίνεις με μεγάλη παρέα

Έχεις κι εσύ μια από εκείνες τις παρέες που (νομίζεις πως) δεν χωράνε πουθενά; Έχουμε πέντε μπαράκια που θα σε διαψεύσουν.

Τα καλύτερα μπαρ για όταν βγαίνεις με μεγάλη παρέα

Οι μεγάλες παρέες είναι ωραίες, μέχρι να αρχίσεις να ψάχνεις μπαράκι να σας χωράει όλους, και τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Μην στεναχωριέσαι, όμως, και μην απελπίζεσαι, εμείς είμαστε εδώ, και έχουμε όπως πάντα λύσεις –ακόμα και για προβλήματα που δεν είχες σκεφτεί ότι έχεις.

Saorsa 
Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5235960

Η ευρύχωρη αυλή του ζεσταίνεται επαρκώς από σόμπες και κουβερτάκια (που όσο παίρνει να… ανοιξιάζει θα χρειάζονται όλο και λιγότερο) και έχει αρκετά μεγάλα τραπέζια που θα σας χωρέσουν άνετα όλους. Εδώ θα έρθετε από νωρίς το πρωί για καφέ, αλλά και αργότερα για νόστιμα τσιμπολογήματα, και ακόμα πιο αργά για ποτά και κοκτέιλ σαν το Poet’s Jasmine, με βότκα, γιασεμί και τζίντζερ, και το Bananajara με σοκολατένια τεκίλα και μπανάνα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8,50€.

The Clumsies
Πραξιτέλους 30, Τρίγωνο, τηλ: 21 0323 2682

Βραβεύεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, για τα κοκτέιλ του που είναι μικρά έργα τέχνης. Το ήξερες όμως ότι έχει και άφθονο χώρο στο εσωτερικό του για να φιλοξενήσει τις κοκτεϊλοποσίες όλων σου των φίλων; Μπορεί από την είσοδο να μην του φαίνεται, καθώς όμως προχωράς στα ενδότερα το σκηνικό αλλάζει. Η σάλα με το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και το lounge του ημιωρόφου είναι ό,τι πρέπει για μικρές και μεγάλες παρέες –αρκεί να το πετύχετε ελεύθερο. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Couleur Locale
Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

Διάσημο για την (σκεπασμένη και προφυλαγμένη από την ανοιξιάτικη ψύχρα) ταράτσα του, το Couleur Locale μοιάζει να στήθηκε για να φιλοξενεί παρέες. Στα άνετα και μεγάλα τραπέζια του η θέα στην Ακρόπολη είναι πάντα συγκλονιστική μέρα και νύχτα και η κοινωνικοποίηση μεταξύ παρεών… δεδομένη. Οι φρουτένιες γεύσεις των καλών κοκτέιλ δρουν ενισχυτικά, ενώ το soundtrack περιλαμβάνει jazz, soul, funky, rock 'n' roll ήχους. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Babushka
Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι, τηλ: 213 0453390

Χρωματιστή σαν τσιχλόφουσκα και μονίμως κεφάτη, η Babushka που μετρά λίγους μήνες ζωής στο Κουκάκι, έχει μεγάλη μπάρα και άφθονο χώρο για όλη σου την παρέα. Ο βασικός, όμως, λόγος που την αγαπάμε είναι οι μουσικάρες που παίζει –σκέψου Nick Cave, Iggy Pop και δε συμμαζεύεται. Ανοίγει αυστηρά από τις 19.00 και μετά, και σερβίρει σωστά ποτά στα 7€, και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από 8€.

SIX D.O.G.S. 
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210510

Το ξέρουμε ότι το ξέρεις, αλλά επειδή τα προφανή μερικές φορές τα ξεχνάμε, είπαμε να το θυμίσουμε: Στον (σκεπασμένο αυτή την εποχή) κήπο του Six D.O.G.S. όλοι οι καλοί χωράνε, σε μεγάλα τραπέζια που ενώνουν τις παρέες μεταξύ τους. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα χαλαρή και παρεΐστικη, οι μουσικές παίζουν σχετικά χαμηλά ώστε να μιλάτε και να ακούγεστε όλοι μεταξύ σας χωρίς να ξελαρυγγιάζεστε, και η λίστα των κοκτέιλ ανανεώνεται διαρκώς με ενδιαφέρουσες προσθήκες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v