Γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλές το αιμομικτικό πορνό;

Ορκιζόμαστε ότι η διαδικασία που ακολουθήσαμε για να βγει αυτό το κείμενο στέκει επιστημονικά. Κάπως.

 

Γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλές το αιμομικτικό πορνό;

Όλα τα ονόματα στο κείμενο έχουν αλλαχθεί για την προστασία της ιδιωτικότητας. Όλες οι φορές που χρησιμοποιείται α' πληθυντικό αντί για α' ενικό είναι επειδή ο συντάκτης θέλει να νιώσει λιγότερο μόνος.

Ετεροθαλής αδερφή ή απαγορευμένη αγάπη; Πατέρας ή ντάντι; Διεστραμμένο ή απλώς αμαρτωλό; Κι αν είναι η αγάπη αμαρτία; Μάλλον έχεις δει πολλές από τις παραπάνω λέξεις τα τελευταία χρόνια στην πορνό τους διάλεκτο. Εκτός από την Τζένη Βάνου, αυτό ήταν σε διπλανό παράθυρο και το άκουγα για άσχετους λόγους.

Όχι ότι λέξεις που έφερναν μια εσάνς αιμομιξίας στην τσόντα σου έλειπαν ποτέ. Πάντα ήταν εκεί, μα πρόσφατα η παρουσία τους έγινε πιο έντονη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι απλά μαθηματικά ζήτησης και προσφοράς; Ποιος καταναλώνει αυτό το υλικό, και πόσο πορνό πρέπει να παρακολουθήσεις για να φτάσεις να κάνεις αυτές τις ερωτήσεις; Δυστυχώς, αυτές δεν είναι απαντήσεις που μπορώ να δώσω, επειδή υπογράφω αυτό το κείμενο. Γι' αυτό ρώτησα τους φίλους μου.

"Δεν τις βλέπω επειδή είναι αιμομικτικές. Θα τις δω επειδή είναι εκεί", λέει ο Στέλιος. "Έχει την ίδια σημασία με το αν θα φάω μήλο ή πορτοκάλι".
"Μα..." πιέζω δημοσιογραφικά, "είναι διαφορετικά φρούτα".
"Όχι για εμένα" μου απαντά.

Η Τζένη, από την άλλη πλευρά, έχει όρεξη να το πάει πιο βαθιά: "Ίσως το άτομο που τα βλέπει να έχει έναν πολύ καυτό ξάδερφο. Ίσως είδε ένα περίεργο όνειρο και προσπαθεί να το επεξεργαστεί. Αν όμως αυτό κάνει τον κόσμο να δοκιμάζει περισσότερο roleplay, αυτό είναι καλό". Την ρωτάω αν η μεγαλύτερη προσφορά πιστεύει ότι οφείλεται σε ρεαλιστική ζήτηση ή είναι κάποιο μπέρδεμα του μάρκετινγκ. Μου απαντά το δεύτερο, και ότι σίγουρα έπαιξαν ρόλο τα άπειρα memes. Της στέλνω το αγαπημένο μου και ρωτάω την προσωπική της άποψη.  "Μου φαίνονται αστεία. Είναι τόσο εξωπραγματικά τα σενάρια".

Με τα εξωπραγματικά σενάρια φαίνεται να έχει πρόβλημα και ο Λευτέρης. "Πολλές φορές τα βίντεο είναι άσχετα και το step-κάτι είναι στον τίτλο για να κάνεις κλικ. Που και αυτό είναι σεναριακή ευκολία. Είναι ένας τεμπέλικος τρόπος να βάλεις ανθρώπους σε μια ιστορία χωρίς να γράψεις πολύ κείμενο". Δηλαδή όπως κάνω εγώ με αυτό το κείμενο; Ο Λευτέρης όμως έχει κι άλλα να πει: "Συν ότι 9 στις 10 φορές θα είναι γνωστοί πορνοστάρ, δεν πρόκειται να πιστέψεις ότι είναι όντως αδέρφια".
"Γι' αυτό βλέπω μόνο με διδύμους" προσθέτει σε αυτό ο Πέτρος. "Τουλάχιστον εκεί δεν έχεις αμφιβολία". Τουλάχιστον εδώ δεν θα χρειαστεί να ρωτήσω αν θα κλίκαρε ένα τέτοιο βίντεο επειδή το ψάχνει ή επειδή είναι απλά εκεί. Κάνω στον Λευτέρη την ίδια ερώτηση. "Θα κλικάρω σε όποια πορνοστάρ μου αρέσει περισσότερο".
Ο Μιχάλης συμφωνεί πως είναι εύκολο setup, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά πως τον ξενερώνουν. Που είναι κάτι δύσκολο να βάλεις σε εισαγωγικά, οπότε ο Μιχάλης δυστυχώς δεν θα έχει κανονικό quote σε αυτό το κείμενο. Μάντεψε όμως ποιος επιστρέφει με περισσότερες σκέψεις: Ο Λευτέρης. "Νομίζω ότι πάει να δημιουργήσει το ίδιο συναίσθημα με εκείνη την εφηβική αθωότητα που όλα ήταν ταμπού."

Σημαίνει αυτό ότι μεγαλώνοντας τελειώνουν τα ταμπού και αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στα σκληρά; "Μια περίοδο που είχα καεί αρκετά στο πορνό παρατήρησα ότι δεν με έφτιαχναν πλέον τα συνηθισμένα και ήθελα κάτι πιο περίεργο" λέει ο Στράτος. Άρα για κάποιον που του αρέσει να καταναλώνει τέτοιο υλικό, η υπερβολική προσφορά είναι κάτι καλό; "Όχι αναγκαστικά. Είναι όπως οι τίτλοι των ειδήσεων στα social media". Ένα όχι και τόσο ικανοποιητικό κλικ, δηλαδή;

Η ώρα έχει πάει αργά, και η έρευνα για κείμενο που αφορά την πορνογραφία δεν είναι ακριβώς και το πιο επιστημονικό πεδίο. Ο Στράτος και εγώ έχουμε πιει αρκετές μπύρες και κάνουμε τις ανάλογες σκέψεις: Πόσο σχετική μπορεί να είναι η άνοδος του αιμομικτικού πορνό με την άνοδο ενός άλλου είδους στην mainstream διασκέδαση, αυτό της εξερεύνησης του διαγενεακού τραύματος; Από σειρές όπως το Russian Doll, ψηλομύτικο τρόμο σαν το Hereditary, μέχρι και το οσκαρικό Everything Everywhere All At Once, μια ολόκληρη γενιά millennial δημιουργών εξερευνούν τα mommy και daddy issues τους μπροστά σε μία κάμερα. Είναι αυτό η άλλη πλευρά του νομίσματος; Αν εκφάνσεις της ανθρώπινης κουλτούρας όπως η μόδα λειτουργούν σαν καλοί δείκτες της Ιστορίας, γιατί όχι και το πορνό;

Ίσως όμως κάποιες φορές τα πράγματα να μην χρειάζονται τρελή ανάλυση. "Τα βλέπω για τον ίδιο λόγο που βλέπω τσόντες που η τύπισσα μιλάει με τον άντρα της στο τηλέφωνο ενώ κάνει σεξ με άλλον", λέει ο Αντώνης. "Δεν είναι η αιμομιξία, είναι η ίντριγκα".

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v