Πού βγαίνουν τώρα οι 20χρονοι της Αθήνας;

Την είδαμε θείος Αιμίλιος, και ρωτήσαμε έναν 20χρονο να μας πει πού βγαίνει σήμερα η νεολαία της Αθήνας. Ιδού τι μάθαμε.

Πού βγαίνουν τώρα οι 20χρονοι της Αθήνας;

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που κάνουν τους boomers (στην ψυχή, όχι απαραίτητα στην ηλικία) να μοιάζουν εκτός πραγματικότητας, κάπως άβολοι, κάπως δύσκολοι στη συναναστροφή είναι ότι από ένα σημείο και μετά χάνουν όντως την επαφή με την σύγχρονη πραγματικότητα, επειδή σταματάνε να ασχολούνται. Δεν έχουν πια την περιέργεια που είχαμε όλοι κάποτε για τα πάντα, σταματάει να τους νοιάζει «τι γίνεται τώρα;» και καταλήγουν κάπως σαν εκθέματα σε μουσείο –η επικοινωνία σας, αν υπάρχει, είναι στην καλύτερη περίπτωση μονόπλευρη: έχουν πράγματα να σου πουν, αλλά δεν έχουν ιδέα πώς, πρέπει εσύ να κάνεις όλη τη δουλειά.

Κάναμε όλη αυτή την φιλοσοφική εισαγωγή για να σου πούμε ότι ρωτήσαμε και μάθαμε πού κυκλοφορεί σήμερα η νεολαία της Αθήνας, όχι απαραίτητα για να πας, αλλά για να μην καταλήξεις έτσι.

Καταρχάς, κυρίως σε club

Θυμάσαι τότε που ήσουν 20 χρονών και τα μπαρ σου φαίνονταν γεμάτα παππούδες, οπότε έβγαινες μόνο σε club, αυστηρά μετά τα μεσάνυχτα; Μετά πέρασαν τα χρόνια, κάτι που δεν πρόλαβες να συνειδητοποιήσεις μεσολάβησε, και ξαφνικά η Αθήνα έμοιαζε να μην έχει πια club. Ε λοιπόν, οποία έκπληξις, έχει. Τα πιο χοτ, λένε οι πηγές μας, αυτή τη στιγμή είναι το Lohan στο Γκάζι και τα Dybbuk και Block 146 στο Κολωνάκι.

Παραδόξως, παίζει επίσης πολλή νοσταλγία

Και λέμε παραδόξως, γιατί πρόκειται περί νοσταλγίας για εποχές που δεν έζησαν. Μπορεί να το έχεις σκεφτεί αν έχεις πάει ας πούμε τα τελευταία χρόνια στο Πλυντήριο στο Γκάζι, και έχεις κοιτάξει απορημένος/η 18χρονους να ξελαρυγγιάζονται με επιτυχίες της Βανδή και του Λεμπέση που άκουγες εσύ στο Γυμνάσιο. Πολύ δημοφιλής αυτή τη στιγμή είναι η Cinderella στο Κολωνάκι, που μοιάζει με (και παίζει αυστηρά και μόνο) disco βγαλμένη από τα 70s, αλλά και –δεν θα το πιστέψεις– το Rock’n’Roll των νιάτων σου.

Και βέβαια, στα προφανή φοιτητοστέκια

Δυνατά εξακολουθούν να παίζουν οι μεζεδοκαφενέδες (με έμφαση στο δεύτερο συνθετικό) που θυμάσαι από τα νιάτα σου, εκείνα τα μαγαζάκια με τις πάμφτηνες μπύρες που μαζευόσασταν βασικά για να πιείτε, γιατί αν ήταν να φάτε υπήρχαν και τα Goody’s. Κόσμο και λαό αυτής της ηλικίας εξακολουθούν να μαζεύουν μέρη όπως το Τηνιακό στην Αλεξάνδρας και ο Φιλέας Φογκ στην κλασική φοιτητοπιάτσα του Ζωγράφου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v