«Οι κωμικοί γενικά είναι οι πλέον μελαγχολικοί τύποι»

«Τα πάντα, ό,τι καλό και ό,τι κακό, τα δημιουργούμε εμείς με το μυαλό μας, δεν έρχονται κατά τύχη». Ο Σάκης Μπουλάς, που έφυγε μια μέρα σαν κι αυτή πριν από εννέα χρόνια.

«Οι κωμικοί γενικά είναι οι πλέον μελαγχολικοί τύποι»

Είμαι κατά του γάμου. Τι δηλαδή για να είναι ευτυχισμένοι δυο άνθρωποι πρέπει να παντρευτούν με το ζόρι; Γιατί να μην είναι δυο αιώνιοι γκόμενοι και να μπορούν αν θέλουν να μένουν και χώρια. Αν κάνεις αυτή τη σύμβαση του γάμου και πρέπει να λογοδοτήσεις κιόλας στην οικογένεια, στην μαμά, την θεία, τις πεθερές, έχεις χάσει όλο το παιχνίδι.

Το ποτό το έκοψα πριν έξι χρόνια. Μου έκανε μονό κακό. Όχι δεν πήγα σε καμιά κλινική. Το έκοψα μαχαίρι μόνος μου, μια μέρα που είδα ότι αυτό δεν έβγαζε πουθενά. Παρά μόνο κακό. Είχα ξεπεράσει κάθε όριο.

Δεν ήταν τόσο δύσκολη η ζωή μου. Είμαι τυχερός άνθρωπος, μέχρι σήμερα πήρα τρομερή αγάπη, πέρασα καλά στην δουλειά μου είχα πάντα ότι ήθελα. Φίλους πολλούς. Δεν έχω παράπονο

Έχω άπειρους λογούς να μελαγχολώ. Και για αυτό κυρίως είμαι μελαγχολικό άτομο. Οι κωμικοί γενικά είναι οι πλέον μελαγχολικοί τύποι -δέχονται μεγάλη πίεση για να κάνουν κωμωδία. Είναι ζόρικο να ξεχνάς τα προβλήματα σου και να κάνεις τον άλλον να γελάει.

Με στεναχωράει να βλέπω παρτάκηδες ανθρώπους που δεν σκέφτονται τον διπλανό τους. Θλίβομαι με την αγένεια -στον δρόμο πια όλοι μιλάνε με αγένεια. Εγώ μια φορά είδα στον δρόμο τον Δημήτρη Φωτόπουλο και μου κόπηκαν τα πόδια. Δεν θα του έλεγα ποτέ «φαλάκρα τι κάνεις» ούτε και στο Βέγγο. Ούτε θα τον χτύπαγα στην πλάτη ούτε θα του έκανα ερωτήσεις, όπως συμβαίνει με εμένα.

Τι δεν μου αρέσει επάνω μου; Πολλά πράγματα. Εξωτερικά δεν μου αρέσει όταν παίρνω κιλά. Εκτός του ότι η εικόνα μου είναι τρομαχτική δεν μπορώ ούτε και να ντυθώ. Με όλα τα άλλα έχω συμβιβαστεί. Αγαπώ τα αυτιά μου και την μύτη μου. Δεν μου αρέσει που έχω ξαναρχίσει το τσιγάρο. Το είχα κόψει πριν τέσσερα χρόνια αλλά το ξεκίνησα γιατί ήμουν βλάκας. Και πρέπει να το κόψω για λόγους υγείας. Άλλο ένα σημείο που δεν μου αρέσει πάνω μου είναι τα βλακώδη πράγματα που κάνω. Είχα έναν συνεταίρο κάποτε που έκανε κάτι κακό εις βάρος μου και στενοχωρήθηκα πολύ. Στρεσαρίστηκα και άρχισα πάλι το τσιγάρο. Αλλά θα το κόψω. Γιατί όταν λέω κάτι το κάνω.

Τα πάντα, ό,τι καλό και ό,τι κακό, τα δημιουργούμε εμείς με το μυαλό μας, δεν έρχονται κατά τύχη. Τα τελευταία χρόνια πέρασα προβλήματα υγείας γιατί αντιμετώπισα πολλά θέματα (συγγενικά κ.τ.λ.), είχα σχεδόν αποσυρθεί πεντέμισι χρόνια από τα μαγαζιά για να στηρίξω την πρώην γυναίκα μου, μετά έπαθα έμφραγμα, έκανα μπαϊπάς, απέτυχα σε κάτι εγχειρήματα με επιχειρήσεις που άνοιξα.

Στο χέρι μας είναι όλα να τα ανατρέψουμε με πίστη, δύναμη, με κουράγιο και θέληση. Αυτό λέω από τη δική μου εμπειρία. Νιώθω δυνατός, γυμνάζομαι και κάνω ρέικι τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα βράδια. Παίρνω επίσης πολλά συμπληρώματα διατροφής και, όπως μου λέει ο γιατρός μου, τον έχω εκπλήξει ευχάριστα γιατί το δικό μου πρόβλημα είναι σύνθετο. Ξέρω πως ο αγώνας είναι μακρύς αλλά είμαι γεννημένος αγωνιστής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v