Aπίθανα hacks για να απογειώσεις την εμπειρία ζωής στο σπίτι σου

Αν ψάχνεις τρόπους να αναβαθμίσεις σε τεχνολογικό και ψηφιακό επίπεδο το σπίτι σου, τότε είσαι στο σωστό σημείο.

Aπίθανα hacks για να απογειώσεις την εμπειρία ζωής στο σπίτι σου

Το κόνσεπτ του «έξυπνου» σπιτιού κερδίζει γρήγορα έδαφος στην Ελλάδα, καθώς ολοένα και περισσότερες συσκευές αποκτούν πλέον έξτρα δυνατότητες, όπως η εξ αποστάσεως ενεργοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση πολλών σπιτιών μέσα από μια σειρά έξυπνων συσκευών, οι οποίες μπορούν, μεταξύ άλλων, να ενσωματωθούν σε έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας με σκοπό την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης που μόνο ωφέλιμη μπορεί να αποδειχθεί τους καιρούς της ενεργειακής κρίσης.

Βιώνοντας πλέον μέρες τεχνολογικής ακμής μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχονται και να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρό, ψηφιακό κι έξυπνο μέλλον για το σπίτι μας, που θα αποδειχθεί λιγότερο κοστοβόρο. Στο τέλος της ημέρας άλλωστε, όλοι μοιραζόμαστε ένα κοινό σπίτι, τον πλανήτη μας, και μαζί την ευθύνη να τον διατηρήσουμε. Ξεκινώντας από το (έξυπνο) σπίτι μας λοιπόν, κάνουμε τη βιωσιμότητα πράξη σε κάθε βήμα.

Πως μπορείς να αναβαθμίσεις τις υποδομές του σπιτιού σου

Βάλε ενδοδαπέδια θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον εσωτερικό χώρο. Παράλληλα, η ενδοδαπέδια θέρμανση εξασφαλίζει τη βέλτιστη κατανομή θερμοκρασίας που δημιουργεί, γεγονός που βοηθά στην εξασφάλιση της ευεξίας σε όλα τα άτομα που βρίσκονται ή χρησιμοποιούν το σπίτι.

Η σωστή μόνωση και ο περιορισμός των διαρροών αέρα σώζει... μπάτζετ

Η σωστή μόνωση έχει πολλαπλά οφέλη σε κάθε σπίτι καθώς με αυτόν τον τρόπο κάθε οικία διατηρεί μία σταθερή θερμοκρασία, επομένως χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να παραμείνει ζεστή τον χειμώνα και δροσερή το καλοκαίρι. Τοποθετώντας νέα κουφώματα, διπλά τζάμια ή θερμομόνωση στην ταράτσα και τους τοίχους περιμετρικά του σπιτιού, μπορείς να μεγιστοποιήσεις τα μονωτικά οφέλη.

Χρησιμοποίησε ένα έξυπνο δίκτυο διασύνδεσης smart συσκευών

Εμπιστεύσου λύσεις όπως αυτές που προτείνει η εταιρία Loxone χάρη στις οποίες οι συσκευές ενός σπιτιού μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα έξυπνο δίκτυο που χρησιμοποιεί «οικιακή» ηλεκτρική ενέργεια από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα. Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Κάνε το σπίτι σου πιο ασφαλές

Πλέον, η τεχνολογία σου δίνει τη δυνατότητα να προστατεύεις την περιουσία σου εξ αποστάσεως. Κάμερες και συστήματα παρακολούθησης αλλά και διασυνδεδεμένες κλειδαριές απλώνουν ένα τείχος ασφάλειας στο σπίτι σου που μπορείς να ελέγχεις από το κινητό σου ή το laptop σου.

 

Έξυπνες προτάσεις για την αναβάθμιση των συσκευών σπιτιού σου

Μην αφήνεις τα φώτα του φούρνου αναμμένα

Ένα έξυπνο και χρήσιμο τρικ για να εξοικονομείς ενέργεια είναι να μην αφήνεις τα φώτα του φούρνου σου αναμμένα. Για αυτόν τον λόγο η λειτουργία Night Dimming που έχουν οι φούρνοι Miele με την οθόνη να ενεργοποιείται μόνο από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Χρησιμοποίησε επαγωγικές εστίες

Οι επαγωγικές εστίες της Miele εξοικονομούν έως και 10% σε σύγκριση με τις κανονικές ηλεκτρικές εστίες και 50% σε σύγκριση με τις εστίες αερίου.

Εμπιστεύσου τα eco προγράμματα πλύσης πλυντηρίων πιάτων

Τα βελτιστοποιημένα προγράμματα Eco που παρέχονται σε κάποια πλυντήρια πιάτων όπως τα G 7000 της Miele είναι ιδιαίτερα οικονομικά, ενώ χάρη σε αυτό πολλά μοντέλα επιτυγχάνουν ενεργειακή κλάση Α. Ταυτόχρονα, ξεχωρίζουν για τους σύντομους χρόνους πλύσης τους κερδίζοντας ενέργεια.

Το σύστημα δοσομέτρησης κάνει τη διαφορά

Το χέρι λανθάνει πολλές φορές ρίχνοντας περισσότερο απορρυπαντικό από αυτό που χρειάζεται το πρόγραμμα πλύσης ενός πλυντηρίου ρούχων. Με το αυτόματο σύστημα δοσομέτρησης της Miele, TwinDos η δοσομέτρηση γίνεται πιο εύκολη, αφού εξοικονομείται έως και 30% απορρυπαντικού, σε σύγκριση με τη χειροκίνητη δοσολογία.

 

Που μπορώ να ζήσω μια αναβαθμισμένη εμπειρία ζωής σε «σπιτικό» περιβάλλον;

Πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία προσφέρουν εικονικές περιηγήσεις σε έξυπνα σπίτια τελευταίας τεχνολογίας και ψηφιακής διασύνδεσης, δίνοντας σου μια πρώτη εικόνα οικιών που έρχονται κατευθείαν από το μέλλον. Αν πάλι επιθυμείς να έχεις μια διαδραστική εμπειρία που θα λύσει όλες τις τυχόν απορίες σου από κοντά δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το νέο Experience Center της Miele το οποίο σου δίνει την ευκαιρία να δεις από πρώτο χέρι το μέλλον του σπιτιού σου. Επί της Λ.Κηφισίας 69 στο Μαρούσι θα συναντήσεις έναν φιλόξενο χώρο που αντανακλά το κορυφαίο design και τη μοναδική ποιότητα της Miele, εγκαινιάζοντας συγχρόνως και τη νέα εποχή εξωστρέφειας που ξημερώνει για τον κλάδο των οικιακών συσκευών.

Εκεί θα απλωθεί μπροστά σου ένας νέος ολόκληρος κόσμος καινοτομίας και τεχνολογικής υπεροχής όπου θα έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις μοναδικές και πρωτοποριακές συσκευές που δεν διατίθενται πουθενά αλλού σε όλη την Ελλάδα.

Το νέο Miele Experience Center δίνει την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να ζήσει την εμπειρία Miele, και να έρθει σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και τις νέες καινοτομίες της, βιώνοντας τη δεξιοτεχνία σε όλες τις κατηγορίες που λειτουργούν. Με αυτόν τον τρόπο όποιος βρεθεί στο Miele Experience Center θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι σε μια εποχή νέας τεχνολογικής ακμής που φέρει την ποιοτική υπογραφή της Miele ικανοποιώντας κάθε σου ανάγκη τόσο με την τεράστια συλλογή όσο και  με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων αλλά και των λύσεων τεχνολογίας.

Η Miele σε προσκαλεί να γνωρίσεις από κοντά τα πιο προηγμένα μοντέλα της και να ανακαλύψεις την μοναδική τεχνολογία τους σε μία μοναδική και premium εμπειρία.

Ολοκληρώνοντας την περιήγηση σου θα καταλάβεις ότι το σπίτι των ονείρων σου δεν είναι μια άπιαστη ιδέα, αλλά αντίθετα αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα, τότε μπορεί πολύ σύντομα να γίνει δικό σου, βελτιώνοντας κατά πολύ την καθημερινότητά σου.

Το σπίτι των ονείρων σου βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά κι αν ακολουθήσεις όλα τα Miele βήματα δεν θα αργήσει να γίνει δικό σου, αλλάζοντας τον ρου της καθημερινότητάς σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v