Διασώστης περιγράφει τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας: «Βαγόνια καίγονταν, ακούγαμε ουρλιαχτά»

Εθελοντής διασώστης του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει την σοκαριστική κατάσταση που επικράτησε τα πρώτα λεπτά του ατυχήματος.

Διασώστης περιγράφει τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας: «Βαγόνια καίγονταν, ακούγαμε ουρλιαχτά»

«Η εικόνα που αντικρίσαμε λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα ήταν συγκλονιστική και πρωτόγνωρη για μάς» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, εθελοντής διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, από το παράστημα της Ελασσόνας, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Υπήρχε φωτιά στα δύο πρώτα βαγόνια που μάς δυσκόλευε να αναπνεύσουμε. Ήταν σκοτάδι. Ακούγαμε ουρλιαχτά των ανθρώπων που προσπαθούσαν να βγούνε από τα βαγόνια και ήταν σε κατάσταση σοκ. Το ίδιο και εμείς οι εθελοντές. Το ένστικτό μας μάς όμως μάς ωθούσε να βοηθήσουμε όσους ήταν εγκλωβισμένοι και προσπαθούσαν να βγουν από το τρένο».

Όπως περιγράφει «υπήρχαν άνθρωποι που είχαν καταφέρει να βγουν από το τρένο και είχαν μέσα κάποιον δικό τους. Μια κοπέλα το αγόρι της, ο άλλος τον φίλο του, αλλά ήταν η κατάσταση τόσο σκληρή και η ατμόσφαιρα τόσο αποπνικτική που δεν μπορώ να θυμηθώ χαρακτηριστικά περιστατικά».

Όπως ενημέρωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βαγγέλης Μητρούσιας, «όλα τα συντρίμμια που συλλέγονται δεν πετιούνται αλλά πηγαίνουν σε αποθηκευτικό χώρο του ΟΣΕ, έξω από τη Λάρισα, γιατί θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των εμπειρογνωμόνων».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v