10 σπουδαία πράγματα που δεν ήξερες για την Πάμελα Άντερσον

Υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν είναι καθόλου αυτοί που νομίζεις. Και μετά υπάρχει και η Πάμελα Άντερσον. Που είναι μια κατηγορία μόνη της.

10 σπουδαία πράγματα που δεν ήξερες για την Πάμελα Άντερσον

Μετά το πρώτο σοκ του πολυσυζητημένου Pam & Tommy, της σειράς του Disney+ που τάραξε πέρυσι για πρώτη φορά τα νερά προσεγγίζοντας το περίφημο σκάνδαλο του sex tape από μια εντελώς νέα οπτική, σειρά είχε το ντοκιμαντέρ Pamela, a Love Story, της ίδιας της Πάμελα Άντερσον, που προβάλλεται εδώ και λίγες εβδομάδες στο Netflix. Και κάπως έτσι, ο πλανήτης άρχισε επιτέλους να σκέφτεται πως ίσως να μην ξέρει την Πάμελα Άντερσον τόσο καλά όσο νομίζει. Για του λόγου μας το αληθές, ιδού δέκα αλήθειες που αγνοούσες μέχρι τώρα.

«Όταν κάποιοι διαδηλωτές καταστρέφουν αυτοκίνητα και καίνε μαγαζιά, επιτίθενται συμβολικά στην ιδιωτική περιουσία, που είναι η βάση του καπιταλισμού. Όταν επιτίθενται σε αστυνομικούς, απορρίπτουν συμβολικά και αμφισβητούν τις δυνάμεις καταστολής του κράτους –δυνάμεις που πρωταρχικά προστατεύουν το κεφάλαιο» είχε γράψει το 2018 στο Twitter, με αφορμή την εξέγερση των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία.

Όταν δημοσιογράφος του W Magazine τόλμησε να τη ρωτήσει πώς κι έχει πολιτική άποψη, του απάντησε «ρε γαμιόλη, αυτό κάνω από τότε που γαμωήρθα στο Λος Άντζελες». 

Η 55χρονη σήμερα σταρ είναι ενεργή ακτιβίστρια της PETA, και έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με αρχηγούς κρατών, μεταξύ των οποίων ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για την απαγόρευση του εμπορίου κρέατος φαλαινών, μεταξύ άλλων. Έχει επίσης δουλέψει με 20 φιλανθρωπικές οργανώσεις, και έχει ιδρύσει την δική της, The Pamela Anderson Foundation, που χρηματοδοτεί ζωοφιλικούς, περιβαλλοντικούς και ανθρωπιστικούς οργανισμούς.

Είναι στενή φίλη του Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο επισκεπτόταν συχνά στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Στις φήμες πως η σχέση τους ήταν παραπάνω από φιλική, η ίδια έχει απαντήσει μόνο πως είχαν κάποτε μια «παιχνιδιάρικη» νύχτα, ενώ έπιναν mescal στην πρεσβεία. «Ήταν ρομαντικό επειδή ήταν πηγή έμπνευσης. Είναι τόσο παθιασμένος με τη ζωή και με τα πάντα. Δεν λέει τίποτα που να μην είναι συναρπαστικό. Επομένως, υπήρχε σίγουρα μια σύνδεση. Περάσαμε όλη τη νύχτα μιλώντας και πίνοντας mescal και γελώντας και λέγοντας ιστορίες».

Το 2003 συνεργάστηκε με τον θρυλικό κομίστα και ιδρυτή της Marvel, Stan Lee, στη δημιουργία ενός animation ενηλίκων με τίτλο Stripperella. Η πρωταγωνίστρια της σειράς, που μιλά με την φωνή της Πάμελα Άντερσον, είναι –όπως εύκολα μαντεύεις από τον τίτλο– στρίπερ την ημέρα και σούπερ ηρωίδα τη νύχτα.

Έχει γράψει και εκδώσει 7 βιβλία, μεταξύ των οποίων τρεις αυτοβιογραφίες, δύο μυθιστορήματα και ένα παιδικό βιβλίο.

Διαβάζει πολλή κλασική λογοτεχνία, αναφέροντας ως αγαπημένες της συγγραφείς τις Sylvia Plath, Anaïs Nin, Virginia Woolf, Doris Lessing και Emily Dickinson, ενώ θυμάται την ημέρα που ανακάλυψε τον Σαίξπηρ στη μεγάλη βιβλιοθήκη του πατέρα της. «Είχα μείνει έκθαμβη. Ήταν τόσο όμορφο, σαν τελείως διαφορετική γλώσσα». Μέχρι σήμερα, μπορεί να απαγγείλει από μνήμης ολόκληρο τον Άμλετ.

Εκτός από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κάνει καριέρα και στο θέατρο: Το ντεμπούτο της στο Broadway έγινε πέρυσι με τον ρόλο της Roxie Hart στο Chicago, με την ερμηνεία της να λαμβάνει ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Το 2008 έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, προτείνοντας τη νομιμοποίηση της μαριχουάνα και τον χημικό ευνουχισμό των παιδόφιλων. Σήμερα, αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει την χρήση κάνναβης.

Οι γονείς της είναι ακόμα μαζί, μετά από 50 χρόνια γάμου, πράγμα που ίσως εξηγεί γιατί η πέντε φορές διαζευγμένη Πάμελα μοιάζει αποφασισμένη να αναζητά την ιδανική σχέση όλη της την ζωή, και να μην συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v