10 λόγοι να αγαπήσεις έναν Ιχθύ

Τα ψαράκια είναι αρκετά παρεξηγημένο ζώδιο και ως... οι Βενιαμίν του κύκλου πολλές φορές μένουν τελευταία και καταϊδρωμένα. Δεν θα έπρεπε, όμως.

 

10 λόγοι να αγαπήσεις έναν Ιχθύ

Οι Ιχθείς έχουν ένα μεγάλο κακό: Βρίσκονται στο τέλος του ζωδιακού κύκλου. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές θα περάσουν στα αζήτητα. Το οποίο, όμως, φέρνει κι ένα μεγάλο καλό: Με το να περνάς συχνά στα αζήτητα, γλυτώνεις και μπόλικο δράμα άλλων ανθρώπων. Και οι Ιχθείς έχουν ήδη αρκετό δράμα από μόνοι τους. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για να αγαπήσεις τα παράξενα ψάρια των αστεριών.

*Αρχικά, η φαντασία τους δεν έχει όρια. Μπορούν να κάνουν σενάρια με την παραμικρή αφορμή, και το ξέρουμε πως όταν ακούς "σενάρια" το μυαλό σου πάει στο κακό. Ναι, και τέτοια σενάρια κάνουν (είπαμε, μπόλικο δράμα κι από μόνοι τους), αλλά οι κοντινοί τους άνθρωποι έχουν το προνόμιο να ακούνε τις πιο παράξενες και αστείες ιστορίες, και τις πιο κουφές ερωτήσεις.

*Αυτό με την φαντασία ισχύει και στο κρεβάτι. Είπαμε να το αναφέρουμε.

*Έχουν την εκπληκτική ικανότητα να καταλαβαίνουν τι σκέφτονται και τι νιώθουν οι άλλοι άνθρωποι. Μπορείς να πεις πολλά για τους Ιχθείς, αλλά αναίσθητους δεν θα τους έλεγες ποτέ.

*Το φλερτ τους θυμίζει λίγο ρομαντικό μυθιστόρημα από άλλον αιώνα. Και, οκέι, δεν θα σου γράψουν όλοι οι Ιχθείς ποίηση, αλλά κάτι θα βρουν ανάλογο να κάνουν που θα σου μείνει αξέχαστο – και μάλλον δεν θα σου το κάνει κάποιο άλλο ζώδιο.

*Τι κοινό είχαν ο Κερτ Κομπέιν και ο Μιχαήλ Άγγελος; Ήταν και οι δύο Ιχθείς. Αυτό το ζώδιο πολύ συχνά πέφτει στα καλλιτεχνικά, επειδή βλέπει τον κόσμο με πολύ ιδιαίτερη ματιά και την εκφράζει αναλόγως.

*Μπορείς πάντα να εμπιστευτείς το ένστικτό τους. Ενώ άλλα ζώδια μπορούν μακροπρόθεσμα να γίνουν πολύ καλοί κριτές χαρακτήρα και καταστάσεων (Ταύροι, Υδροχόοι), τα ψαράκια το έχουν έμφυτο το ταλέντο.

*Αποτελούν τουλάχιστον 7 στους 10 ανθρώπους που παραπονιούνται ανά πάσα στιγμή ότι “ο κόσμος δεν χορεύει αρκετά πλέον”. Τώρα, αυτό δεν λέει κάτι αναγκαστικά για τις επιδόσεις τους στον χορό. Αλλά γιατί να σε νοιάζει αν χορεύεις καλά;

*Μπορούν να συγκινηθούν πολύ εύκολα, και όχι πάντα για εξίσου σοβαρά πράγματα. Εκείνοι όμως νιώθουν καλύτερα μετά από ένα γερό κλάμα, οπότε ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;

*Συνήθως είναι πολύ ψαγμένοι στις επιλογές τους, είτε μιλάμε για βιβλία και ταινίες, είτε μιλάμε για μπαράκια και υπόγεια πάρτι – ή τις πιο δυσνόητες θεατρικές παραστάσεις που έχεις δει ποτέ. Οι πιθανότητες λένε πως ένας Ιχθύς θα σε πάει – αν όχι στα καλύτερα – στα πιο ιδιαίτερα.

*Τέλος, αν σου αρέσουν οι φιλοσοφικές κουβέντες που δεν τελειώνουν ποτέ, χρειάζεσαι έναν Ιχθύ στη ζωή σου. Ρώτα τον εσύ ποιο είναι το νόημα της ζωής, και άφησέ τον να μιλάει. Πάμε στοίχημα ότι θα πει πράγματα που δεν είχες σκεφτεί ξανά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v