Μαζική αυτοκτονία ηλικιωμένων προτείνει καθηγητής οικονομικών

Ένας καθηγητής του Γέιλ είπε σε συνέντευξή του ότι η μαζική αυτοκτονία θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού της Ιαπωνίας.

Μαζική αυτοκτονία ηλικιωμένων προτείνει καθηγητής οικονομικών

Ένας καθηγητής του Γέιλ που πρότεινε ότι η μαζική αυτοκτονία θα μπορούσε να είναι η λύση για τη γήρανση του πληθυσμού της Ιαπωνίας, έχει αποκτήσει τεράστια φήμη και βγήκε ακόμη και σε διαφήμιση για ενεργειακά ποτά.

Ο Yusuke Narita, επίκουρος καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Yale, έχει υποστηρίξει την αμφιλεγόμενη «λύση» του για τη γήρανση του πληθυσμού της Ιαπωνίας σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις και συνεντεύξεις, ανέφεραν οι New York Times.

Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων πολιτών από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο και το ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας άνω των 65 ετών αυξάνεται σταθερά από τη δεκαετία του 1950.

Τον περασμένο μήνα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας κρίσης.

Σε συνέντευξη σε ένα διαδικτυακό ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα τον Δεκέμβριο του 2021, o Narita είπε ότι μια «αρκετά καλή λύση» θα ήταν η εισαγωγή της μαζικής αυτοκτονίας ή του μαζικού Seppuku των ηλικιωμένων.

Το Seppuku αναφέρεται στην τελετουργική αυτοκτονία των σαμουράι, η οποία περιλαμβάνει κάτι σαν αυτό-ξεκοίλιασμα.

Σε σχετική ερώτηση για το μαζικό Seppuku πέρυσι, ο Narita αναφέρθηκε σε μια σκηνή από την ταινία τρόμου του 2019 «Midsommar» στην οποία ένας ηλικιωμένος αυτοκτονεί πηδώντας από έναν γκρεμό.

«Αν αυτό είναι καλό ή αν δεν είναι, είναι μια πιο δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί», είπε. «Επομένως, αν πιστεύετε ότι αυτό είναι καλό, τότε ίσως μπορείτε να εργαστείτε σκληρά για να δημιουργήσετε μια κοινωνία σαν και αυτή».

Αναφέρθηκε επίσης στην ευθανασία, μια πολιτικά αμφιλεγόμενη συζήτηση στην Ιαπωνία, λέγοντας ότι το να γίνει υποχρεωτική η υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο μέλλον «θα συζητηθεί».

Με πληροφορίες από Business Insider

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v