Σκύλος διασώστης στην Τουρκία πέθανε στο καθήκον

Ο Proteo ήρθε από το Μεξικό για να βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, αλλά δυστυχώς έπεσε στο καθήκον.

Σκύλος διασώστης στην Τουρκία πέθανε στο καθήκον

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Proteo, σκύλου διασώστη από το Μεξικό που ταξίδεψε με την ομάδα του στην Τουρκία προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες και την διάσωση ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του σπουδαίου συντρόφου μας, σκύλου διασώστη Proteo», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού. «Εκπλήρωσε το καθήκον του ως μέλος της μεξικανικής αντιπροσωπείας στην έρευνα και διάσωση των αδελφών μας στην Τουρκία. Σε ευχαριστούμε για το ηρωικό σου έργο», καταλήγει η συγκινητική ανακοίνωση.

Ο Proteo συνόδευσε μια ομάδα 150 ατόμων που ήρθε στην Τουρκία από το Μεξικό για να συμμετάσχει στο ερευνητικό και διασωστικό έργο μετά τον σεισμό. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο σκυλάκος κατέρρευσε από την κούραση.

Συγκινητική ήταν και η εκδήλωση στη μνήμη του, εν είδει προσκλητηρίου νεκρών, όπου ακούστηκε τρεις φορές το «Proteo-παρών».

Σύμφωνα με την υπηρεσία εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), 29.605 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό και 147.934 θύματα των καταστροφών μεταφέρθηκαν σε άλλες επαρχίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v