Πού θα φας με την αγάπη σου του Αγίου Βαλεντίνου

Είσαι κοιλιόδουλος ή/και ερωτευμένος; Ψάχνεις μέρη για να φας την άγια ημέρα των ερωτευμένων; Μην ψάχνεις άλλο.

Πού θα φας με την αγάπη σου του Αγίου Βαλεντίνου

Εντάξει, γραφικό ή όχι, ένα δείπνο τον Άγιο Βαλεντίνο έχει το ενδιαφέρον του. Αρχικά, τρως ωραία, και δευτερευόντως έχεις την ευκαιρία να φλερτάρεις λίγο ακόμα με το έτερον σου ήμισυ, όπως πρώτα και να θυμηθείτε τα παλιά. Δεν ακούγεται άσχημο.

Δες παρακάτω μερικές προτάσεις αγαπημένων εστιατορίων στην Αθήνα για την… άγια τούτη ημέρα που ο φτερωτός μπέμπης βγαίνει παγανιά με το τόξο του.

Το ζεστό και σταθερά αγαπημένο Oroscopo στην Αντήνορος στο Caravel ετοιμάζει ένα πλήρες μενού στην τιμή των 37€ το άτομο, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων αφρώδη οίνο αρωματισμένος με φράουλα, βελουτέ σούπα παστινάκι με πούδρα προσούτο και γάλα καρύδας, φρέσκα Νιόκι, με κρέμα μασκαρπόνε, λάδι τρούφας, λάϊμ και προσούτο, φιλέτο κοτόπουλο σε κενό αέρος (sous vide), γεμιστό με καπνιστό μπέικον και τυρί ταλαγάνι και ελαφριά σάλτσα παρμεζάνας και τούρτα σοκολατίνα, με άγρια μαυροκέρασα, ζαχαρωτά Βαλεντίνου και γκανάζ σοκολάτας.

Στο Αίφνης στην Αργυρούπολη, θα καλωσορίσουν εσένα και το έτερον σου ήμισυ με blue martini και μαριναρισμένη γαρίδα, ενώ θα ακολουθήσουν σούπα βελουτέ με σελινόριζα, πράσινο μήλο καα κατίκι, σαλάτα δροσερή με φύλλα βαλεριάνας, φράουλες με σως πορτοκαλιού, flakes παρμεζάνας και καρύδια, κρουασάν βουτύρου, με παστράμι, πικάντικη γραβιέρα και μανταρίνι και ψαρονέφρι ψητό, με σως bearnaise, πολύχρωμα πιπέρια και ψητές πατάτες baby. Τιμή στα 45€ το άτομο, ενώ ένεκα ημέρας θα παίζει και ζωντανή μουσικούλα.

Στις Υάδες στο Αττικό Άλσος, το πλήρες μενού για τον Άγιο Βαλεντίνο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κολοκυθόσουπα με chilly, μέλι, κολοκυθόσπορο, αρωματικά κρουτόν και σαντιγί τρούφας, ριζότο με Gorgonzola, pesto βασιλικού και τριμμένα καρύδια, πάπια με sauce Bigarade, άγριο ρύζι αρωματισμένο με soya sauce και λάδι βοτάνων και σοκολάτα με bavaroise φράουλα και κροκάν κόκκινων φρούτων. Τιμούλα στα 79€ για δύο άτομα αν κάνεις κράτηση από εδώ

Ο έρωτας, εκτός από το στομάχι, περνάει κι από τον Λεμονόκηπο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί θα βρεις ένα ρομαντικό μενού που ξεκινά με αραντσίνι με παντζάρι, μπέικον και τυριά, τυρολουκουμάδες με καραμελωμένο μέλι, σουφλέ λαχανικών με τυριά, συνεχίζει με σκαλοπίνια από ψαρονέφρι με κρέμα τυριών και σάλτσα κόκκινου κρασιού ή φιλέτο κοτόπουλο με μετσοβόνε και σάλτσα λιαστής ντομάτας ή χοιρινή μπριζόλα καπνιστή σε ξύλα οξιάς με φρέσκα βότανα και γλυκόξινη σάλτσα και καταλήγει με ένα ωραιότατο Red Velvet μιλφέιγ. Το κόστος του στα 25€ κατ’ άτομο.

Πες το σ’ αγαπώ με ένα sushi, λέει το Yumei Sushi Bar στο Μαρούσι, και προσφέρει ένα εκλεκτό ιαπωνικό μενού για δύο άτομα, το οποίο περιλαμβάνει σούπα Tum Yum, spring rolls, Won Ton, επιλογή special roll, noodles με κοτόπουλο, μοσχάρι ή χοιρινό, γλυκόξινο κοτόπουλο ή χοιρινό και επιδόρπιο Banana Roll. Στο μενού συμπεριλαμβάνεται δώρο και ένα κρασί. Τιμή στα 40€.

Ένα Valen-thai-n date ετοιμάζει το ταϋλανδέζικο Tamarind στο Μεταξουργείο, σερβίροντας Βελουτέ Κολοκυθόσουπα με ginger, Dim sum κοτόπουλο- γαρίδα, Tamarind σαλάτα, Phad Thai με γαρίδες, Turmeric curry με κοτόπουλου και ρύζι και Mους σοκολάτας με σαντιγί. Το μενού διατίθεται και σε βήγκαν εκδοχή. Κόστος 25€ κατ’ άτομο.

Αν λαχταράς μπόλικη πρωτεΐνη, τότε συνδύασε gains με ρομαντικό δείπνο στο La Meat Maison στην Κηφισιά, σε μια βραδιά γεμάτη ρομαντισμό, καλό κρέας και ζωντανή ψυχαγωγία. Το μενού εδώ περιλαμβάνει ταρτάρ καβουριού με πέπλο χαμομηλιού, αβοκάντο, μίνι φρέσκα σαλατικά και ξύσμα λεμονιού, Tataki από Waguy με πόνζου ταμάρινδου, μουστάρδα, φύκια και πίκλα αγγουριού, μπριζόλα Black Angus Striploin με κρεμώδες σπανάκι, πουρέ πατάτας με παρμεζάνα, καψαλισμένα μπροκολίνια και σάλτσα μαύρων πιπεριών, και μια λαχταριστή Πάβλοβα Black Forest με μαύρη σοκολάτα, κομποτέ κεράσι, μαρέγκα χαρουπιού και σάλτσα σοκολάτας γάλακτος με λικέρ κεράσι. Για τα κορίτσια, υπάρχει απεριόριστη κατανάλωση κοκτέιλ από το μπαρ – αδικία. Τιμή στα 58€ το άτομο.

Στην πάντα ρομαντική Πισίνα στην Μαρίνα Ζέας, υπό τους ήχους χαλαρής μουσικής και με θέα τα Yachts εσύ και το ταίρι σου θα απολαύσετε ένα εκλεκτό μενού το οποίο περιλαμβάνει πουγκί με κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια, τυρί Philadelphia και σάλτσα παρμεζάνας, ανάμεικτη σαλάτα με φράουλα, αχλάδι, καπνιστό χοιρινό και dressing από φράουλα και balsamico, μοσχαρίσια σπαλομίτα με δίχρωμο πουρέ πατάτας, γλυκοπατάτας και σάλτσα porto και μους σοκολάτα γάλακτος με καρδιά φράουλας και ganache σοκολάτας. Τιμή στα 35€ το άτομο.

That’s amore στο ιταλικό Alio στο Χαλάνδρι, γιατί είμαστε και μακαρονάδες και ρομαντικές ψυχές. Καλωσόρισμα με σούπα κολοκύθα, κάστανα, αλμυρός λουκουμάς γεμιστός με κατσικίσιο τυρί και  gremolata με καβουρδισμένο βούτυρο και φυστίκι Αιγίνης. Συνέχεια με σαλάτα με quinoa, kale, ψητά παντζάρια, γαρίδες τυλιγμένες σε κανταϊφι, vinaigrette λάιμ - passion fruit και φουντούκι, επιλογές ορεκτικών καρπάτσιο με μοσχαρίσιο φιλέτο, καλαμπόκι σχάρας, παρμεζάνα, σάλτσα με μαύρη τρούφα και λεμόνι ή τραγανές κροκέτες ρυζιού με μανιτάρια, παρμεζάνα, πέστο ρόκας & κατσικίσιο τυρί και κυρίως πιάτα όπως πειραγμένη καρμπονάρα με ζυμαρικά calamarata, κρέμα pecorino , φρέσκο λουκάνικο salsiccia και τηγανιτό αυγό ποσέ ή χοιρινό α λα Τοσκάνη με τηγανητή τερίνα πατάτας, pesto λιαστής τομάτας και λεμονάτη σάλτσα με μουστάρδα και σταφίδες. Τιμή στα 45€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v