Η Madonna αποστομώνει τα μισογύνικα σχόλια για την εμφάνισή της

Με μια ανάρτηση-φωτιά, η Madonna απάντησε στα άθλια σχόλια για το πόσα λίφτινγκ έχει κάνει και γιατί είναι «έτσι αγνώριστη».

Η Madonna αποστομώνει τα μισογύνικα σχόλια για την εμφάνισή της

Αν είχες πρόσβαση στο ίντερνετ τα τελευταία 24ωρα, σίγουρα πήρε κάπου το μάτι σου τις φωτογραφίες της Madonna από τα Grammy, και τον οχετό των σχολίων που ξεχύθηκε παντού, από το «γιατί είναι έτσι αγνώριστη;» μέχρι το «τι επεμβάσεις έχει κάνει; 10 πλαστικοί χειρούργοι εξηγούν».

Με μια ανάρτησή της στο Instagram, η Madonna, όπως πάντα θεά, βουλώνει στόματα και πετσοκόβει κόσμο, λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Ήταν τιμή για μένα να παρουσιάσω την Kim Petras και τον Sam Smith στα Grammy. Ήθελα αρχικά να δώσω το τελευταίο βραβείο, που θα ήταν το Άλμπουμ της Χρονιάς, σκέφτηκα όμως πως ήταν σημαντικότερο να παρουσιάσω την πρώτη τρανς γυναίκα που τραγούδησε στα Grammy γράφοντας ιστορία. Και επιπλέον κέρδισε και Grammy.

Αντί να εστιάσουν στο τι είπα στην ομιλία μου, που ήταν πως χρωστάμε ευγνωμοσύνη στο κουράγιο καλλιτεχνών όπως ο Sam και η Kim, πολλοί άνθρωποι επέλεξαν να μιλήσουν μόνο για τις κοντινές φωτογραφίες μου, που τράβηξε ένας δημοσιογράφος με κάμερα long lens η οποία θα παραμόρφωνε το πρόσωπο οποιουδήποτε.

Για μία ακόμα φορά βρίσκομαι πιασμένη στα δίχτυα του ageism και του μισογυνισμού που διαποτίζουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Έναν κόσμο που αρνείται να τιμήσει τις γυναίκες μετά την ηλικία των 45, και νιώθει την ανάγκη να τις τιμωρήσει αν παραμένουν δυναμικές, σκληρά εργαζόμενες και περιπετειώδεις.

Δεν έχω απολογηθεί ποτέ για καμία από τις δημιουργικές επιλογές μου, ούτε για το πώς είμαι ή πώς ντύνομαι, και ούτε πρόκειται να αρχίσω. Έχω εξευτελιστεί από τα ΜΜΕ από την αρχή της καριέρας μου, αλλά καταλαβαίνω ότι όλο αυτό είναι ένα τεστ, και χαίρομαι να ανοίγω τον δρόμο ώστε όλες οι γυναίκες μετά από μένα να τα βρουν πιο εύκολα τα επόμενα χρόνια. Όπως το έθεσε η Beyonce «δεν θα λυγίσετε την ψυχή μου».

Ανυπομονώ για πολλά ακόμα χρόνια ανατρεπτικών συμπεριφορών, σπασίματος ορίων, μάχης με την πατριαρχία, και κυρίως απόλαυσης της ζωής μου.

Υπόκλιση, καριόλια!»

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v