Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο κλείνει 6 θέσεις στη σειρά για να ταξιδέψει με αεροπλάνο

Η Τουρκάλα Rumeysa Gelgi που βλέπει τον κόσμο από τα 2,14 μέτρα είναι η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο κι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο κλείνει 6 θέσεις στη σειρά για να ταξιδέψει με αεροπλάνο

Αν νομίζεις ότι είναι εύκολο να είσαι πανύψηλη καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Ειδικά αν είσαι η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο όπως συμβαίνει με την Rumeysa Gelgi, από την Τουρκία, έχει ύψος 2,14 μέτρα και μέχρι πέρυσι δεν ήταν δυνατόν να ταξιδέψει στο εξωτερικό αφού καμία αεροπορική εταιρεία δεν μπορούσε να την εξυπηρετήσει.

Η Rumeysa έχει διαγνωστεί με μια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Weaver και επηρεάζει περίπου 50 ανθρώπους στον κόσμο καθώς προκαλεί υπερβολική ανάπτυξη των οστών. Για αυτόν τον λόγο η ψηλότερη γυναίκα του κόσμου έπρεπε να κλείσει έξι καθίσματα στη σειρά για να μπορεί να πετάξει.

Εκτός των άλλων η Rumeysa έχει ακόμη και σκολίωση, η οποία είναι υπεύθυνη για την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης γεγονός που τη δυσκολεύει πολύ για να καθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνοντας αδύνατο το αεροπορικό ταξίδι .

Η Τουρκάλα μίλησε στο 7News δηλώνοντας πως: «Έχω ράβδους και βίδες στη σπονδυλική μου στήλη, οπότε δεν μπορώ να κάθομαι όρθια για περισσότερο από δύο ή τρεις ώρες. Είμαι πάνω από 2,10μ, οπότε πιέζω πολύ τη σπονδυλική μου στήλη. Πάντα ήθελα να πάω στην Αμερική, να δουλέψω ως προγραμματιστής ιστού στη Silicon Valley, αλλά η Καλιφόρνια είναι μια πτήση 14 ωρών».

Ευτυχώς η Turkish Airlines της επέτρεψε να κλείσει έξι θέσεις, για να μπορεί να ξαπλώνει κατά τη διάρκεια της πτήσης κι έτσι το όνειρο της Rumeysa έγινε πραγματικότητα.

«Ήταν η πρώτη φορά που έγινε για εμπορικό λόγο. Όλοι ήταν τόσο ευγενικοί. Έριξα μερικές ματιές, αλλά ήρθαν άλλοι επιβάτες για να ελέγξουν ότι ήμουν καλά και μου άρεσε πραγματικά η πτήση μου» τόνισε η Τουρκάλα και πρόσθεσε ότι: «Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι είναι περίεργοι για μένα, αλλά εφόσον τα βλέμματα δεν είναι αδιάκριτα, είναι εντάξει».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v