Μάθε παιδί μου Τέχνη στην Αθήνα

Θες το παιδί σου να έρθει σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο της Τέχνης; Έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για κάθε ηλικία.

Μάθε παιδί μου Τέχνη στην Αθήνα

Καλοί οι παιδότοποι, ωραία και τα λούνα παρκ, αλλά δεν είναι ωραία οι έξοδοί με το παιδί να συνδυάζουν την διασκέδαση με το υπέροχο πράγμα που γενικά αποκαλούμε Τέχνη;

Από Μουσεία και εκθέσεις, μέχρι δημιουργικά εργαστήρια που φέρνουν σε επαφή τα πιτσιρίκια με διάφορες εκφάνσεις της, δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να εξοικειωθούν οι μικροί μας φίλοι με αυτήν.

Μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Επιβάλλεται, για παιδιά από 6 ετών και άνω. Πριν την επίσκεψη μπορείτε να μπείτε στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του μουσείου (για παιδιά 6 έως 12 ετών) www.acropolismuseumkids.gr και να βρείτε on line παιχνίδια και βίντεο με θέμα την αρχαία Αθήνα και την Ακρόπολη, ώστε να τα προετοιμάσετε κατάλληλα. Στο Γραφείο Πληροφοριών, θα πάρετε τα δωρεάν φυλλάδια εξερεύνησης, ενώ καλό θα ήταν να κλείσετε online τα εισιτήρια για να αποφύγετε της ουρές. 

Γνωριμία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσέιο

Το Μουσείο σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών, στοχεύοντας στο να αξιοποιήσουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Οι δράσεις συνήθως περιλαμβάνουν: εκπαιδευτική περιήγηση/έρευνα στις αίθουσες του Μουσείου και εικαστική δραστηριότητα/εργαστήρι με κατασκευή έργου τέχνης εμπνευσμένου από τα εκθέματα. Για να κλείσετε θέση επικοινωνήστε στο 21 3214 4800. Σημειώστε πως στην είσοδο διατίθεται δωρεάν το εκπαιδευτικό έντυπο «Με την οικογένειά μου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και προτείνει μια ευχάριστη εκπαιδευτική περιήγηση σε επιλεγμένα εκθέματα των Συλλογών του Μουσείου, καθώς και σχετικές δραστηριότητες.

Ο Μαγκρίτ στην Εθνική Πινακοθήκη

Ο Ρενέ Μαγκρίτ, εκπρόσωπος του Σουρεαλισμού πίστευε ότι το «μη πραγματικό είναι το κέλυφος του πραγματικού». Αναζητούσε πάντα το παράξενο και το εξωπραγματικό, συνδυάζοντας απίθανα μεταξύ τους πράγματα, τα οποία απέδιδε με ποιητικό και ονειρικό τρόπο. Την προτελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στην Εθνική Γλυπτοθήκη στο Γουδή, παιδιά 3-12 ετών έρχονται απέναντι καινούργια, διαφορετική προσέγγιση της Γλυπτικής μέσα από τα έργα του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη. Περισσότερα εδώ.

Διαδικτυακά εργαστήρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το πρόγραμμα Διαδικτυακών Εργαστηρίων του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Πλάκα υποδέχεται παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Τα παιδιά, θα γνωρίσουν και θα εμπνευστούν από το έργο των καλλιτεχνών και θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, δοκιμάζοντας διαφορετικές τεχνικές και διευρύνοντας τις εκφραστικές τους δυνατότητες με την καθοδήγηση των έμπειρων εικαστικών του μουσείου. Για τον Φλεβάρη, έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

11/2: Στον ασπρόμαυρο κόσμο της Λότε Ράινιγκερ

18/2: Ένα εκκεντρικό καπέλο σαν του Φώτιου Μπάλα

25/2: Κούλουμα με τον Ντάνιελ Σποέρι

Περισσότερα εδώ

Παράλληλα, στον χώρο του Μουσείου κάθε Κυριακή πραγματοποιούνται αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών. Συγκεκριμένα:

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023: Ζωγραφίζω τις γκριμάτσες μου – ‘’Η Νυχτερινή Περίπολος ‘’, Ρέμπραντ Χάρμενσοον φαν Ράιν, Μπαρόκ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023: Διαλέγω ένα λουλούδι και το ζωγραφίζω – Καρλ Λινέ (Κάρολος Λινναίος),  Ρεαλισμός ή Νατουραλισμός

Περισσότερα εδώ

Ξεναγήσεις και δράσεις στο Μουσείο Γουλανδρή

Τα παιδιά, μαζί με τις οικογένειές τους, καλούνται να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Μουσείου, μέσα από βιωματικές εικαστικές δραστηριότητες – για κράτηση θέσης κλικ εδώ. Παράλληλα, το Μουσείο σε συνεργασία με την ορχήστρα εγχόρδων De profundis, καλεί τους γονείς με παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 ετών να εξοικειωθούν με τον χώρο του Μουσείου και τα έργα τέχνης της Συλλογής του με όχημα τη μουσική. Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος είναι αφιερωμένος στον G.F. Handel και θα διαρκέσει από το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 4 Μαρτίου. 

Ενδιαφέρουν παρουσιάζουν επίσης το εργαστήριο που αντλεί έμπνευση από τον Yves Klein «Ιστορίες του Μπλε», για γονείς και παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών, καθώς και το πρόγραμμα «Μια ιστορία με τυχαία σχήματα!», για παιδιά 3 και 4 ετών, που βασίζεται στο έργο του Max Ernst «Ενώ η Γη κοιμάται». Περισσότερα εδώ

Ο... Έρως και τα Αμόνια στο Μουσείο Κοτσανά

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, παιδιά, ενήλικες και έφηβοι ξεκινούν έναν ξεχωριστό διάλογο στο Μουσείο ανάμεσα σε δύο σημεία συνάντησης: απόλαυση και αγάπη συναντούν την αρχαιοελληνική και σύγχρονη θεωρία του ερωτικού πάθους, συμπλέκουν φωνές και εξυμνούν τον έρωτα ως τον αδιάψευστο νικητή της ζωής μας. Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, σφυριά και αμόνια επιστρατεύονται για να αποκαλύψουν, πώς οι σπουδαίοι τεχνίτες της αρχαιότητας κατάφεραν να μεταμορφώσουν μπρούτζινα κομμάτια σε ανατομικούς αμυντικούς μηχανισμούς όμοιους με έργα τέχνης, σε ένα βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 6 έως 12 ετών και οικογένειες. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044.

Εργαστήρια πηλού της εικαστικού Βανέσσας Αναστασοπούλου στο Arch

Το Αrch στην Πλάκα σε μια δημιουργική συνεργασία με την εικαστικό Βανέσσα Αναστασοπούλου, διοργανώνει εργαστήρια πηλού για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 11 Φεβρουαρίου. Τα παιδιά θα ασχοληθούν με την κατασκευή αντικειμένων με πηλό και τη ζωγραφική σε έτοιμα σκεύη-γλυπτικές κατασκευές πηλού σε συνδυασμό με άλλα υλικά. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 21 0322 7301.

Αποκριάτικο «ζέσταμα» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Οι Απόκριες πλησιάζουν και στα εργαστήρια του Φεβρουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα παιδιά θα χορέψουν, θα ζωγραφίσουν και θα δημιουργήσουν αέρινα έργα. Θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα. Δείτε εδώ πληροφορίες για τον κύκλο εργαστηρίων «Ταξίδι με τις τέχνες σε όλο τον κόσμο», εδώ για το «Μάσκα συναισθημάτων σε στυλ Dada» και εδώ για το «Γιατί είμαι αέρας που περνά...». 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v