Παραμυθένιοι ξενώνες κοντά στα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Στο Καρπενήσι, τον Παρνασσό, το Μαίναλο, τα Καλάβρυτα και τη Βασιλίτσα, βρήκαμε φανταστικά δωμάτια για κάθε γούστο και μπάτζετ.

Παραμυθένιοι ξενώνες κοντά στα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Καιρός ήταν να δούμε μια άσπρη μέρα, κι αν έφτασε Φεβρουάριος για να χιονίσει, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τα χιονοδρομικά της χώρας άνοιξαν και μας περιμένουν, είτε για σκι και snowboard, είτε για χιονοπόλεμο και ζεστές σοκολάτες στα σαλέ τους (δεν κρίνουμε εμείς εδώ). Σου συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μερικούς από τους ωραιότερους ξενώνες γύρω τους, για να οργανώσεις την επόμενη εκδρομή σου.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου. Αν έχεις τη δυνατότητα να φύγεις καθημερινές, κατά πάσα πιθανότητα θα τις βρεις χαμηλότερες.

Γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων…

Το Styga Mountain Resort στη Ζαρούχλα έχει όμορφα δωμάτια, κάποια εκ των οποίων με τζάκι στα πόδια του κρεβατιού, σε απόσταση μόνο 6 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό και 10 από την υπέροχη λίμνη Τσιβλού. Οι τιμές για το δίκλινο ξεκινούν από 127€. 

Στα 14 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό, στην Κλειτορία, το Elatos Apartments διαθέτει δωμάτια με κουζινάκι και μπαλκόνια που απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στο τοπίο γύρω τους, στα 91€ το δίκλινο. 

Επίσης στην Κλειτορία, το Ξενοδοχείο Αροάνιος μας φιλοξενεί σε λιτά αλλά ευρύχωρα και περιποιημένα δωμάτια με φανταστική θέα στις καταπράσινες πλαγιές του Χελμού. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 81€ το δίκλινο με φανταστικό, παραδοσιακό πρωινό. 

Γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου…

Ο Ξενώνας Έπαυλη στο Λεβίδι έχει γλυκύτατα, πολύχρωμα δωμάτια με ξύλινα πατώματα, σφυρήλατα κρεβάτια και αφράτες φλοκάτες, στα 80€ το δίκλινο. Απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα, ή ένα 20λεπτο οδήγησης, από το χιονδρομικό. 

Στη Βυτίνα, 18 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό, το υπέροχο Chalet Elati προσφέρει ζεστά, στιλάτα δωμάτια με ξύλινα ταβάνια, κοκκινωπές αποχρώσεις στη διακόσμηση και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου, στα 120€ το δίκλινο με πρωινό. 

Αν η περίσταση είναι ειδική, ή αν το μπάτζετ το σηκώνει, η Villa Vager στο Λεβίδι έχει μερικές από τις ωραιότερες σουίτες που έχεις δει ποτέ, κι αν δεν πιστεύεις εμάς μια ματιά στις φωτογραφίες θα σε πείσει. Η ρουστίκ πολυτέλειά τους κοστίζει 203€ ανά διανυκτέρευση με πρωινό. 

Γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού…

Στην Αράχωβα, ο Ξενώνας Μέλαθρον μας φιλοξενεί σε δωμάτια βγαλμένα από κουκλόσπιτο, με σφυρήλατα κρεβάτια, πέτρινους τοίχους και σκαλιστά ξύλινα έπιπλα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 120€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό. 

Στην Αμφίκλεια, ένα 40λεπτο από το χιονοδρομικό κέντρο, το Panorama Rooms έχει ωραιότατα δωμάτια με φανταστική σχέση ποιότητας-τιμής: Από 70€ το δίκλινο με πρωινό. 

Στα Καλύβια της Αράχωβας, δηλαδή όσο πιο κοντά στο χιονοδρομικό γίνεται, το Nymphae Hotel διαθέτει όμορφα, φωτεινά δωμάτια με μπαλκόνια με πανοραμική θέα στις πλαγιές του Παρνασσού, στα 188€ το δίκλινο. 

Σούπερ low budget επιλογή είναι τα πανέμορφα Boutique Rooms O στον Ορχομενό, μια ωρίτσα μακριά από το χιονοδρομικό μεν, στα 55€ το δίκλινο δε. 

Γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου…

Απολύτως παραμυθένια είναι τα δωμάτια του Selestina Boutique Hotel, που απολαμβάνουν και φαντασμαγορική θέα στο καρτποσταλικό τοπίο γύρω τους. Οι τιμές τους είναι στα 122€ το δίκλινο με τέλειο πρωινό φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα. 

Παραμυθιού… συνέχεια, με το Country guesthouse Αερικό που μοιάζει να τηλεμεταφέρθηκε στο Καρπενήσι από την βρετανική εξοχή. Η δε τιμή είναι εξαιρετική για την κατηγορία του, στα 80€ το δίκλινο με τζάκι. 

Κοντά στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου, ούτε 5 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό, η Άρτεμις έχει φροντισμένα δωμάτια στα 81€ το δίκλινο με καταπληκτικό, παραδοσιακό πρωινό. 

Η πιο low budget επιλογή στην περιοχή είναι ο Μορφέας, τα γλυκύτατα δωμάτια του οποίου διαθέτουν μπαλκονάκια που αγναντεύουν το βουνό και ξύλινα πατώματα και ταβάνια για έξτρα αίσθηση θαλπωρής. Δεν θα σου κοστίσουν παραπάνω από 65€ το δίκλινο με πρωινό. 

Γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας…

Φαντασμαγορικά, ρουστίκ δωμάτια με μεγάλα πέτρινα τζάκια προσφέρει το La Moara Boutique Hotel στην Κρανιά Γρεβενών, τα μπαλκόνια του οποίου απολαμβάνουν θέα στην αυτού μεγαλειότητα της Βάλια Κάλντα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 82€ το δίκλινο.

Ένα χιλιόμετρο έξω από τα Γρεβενά, στην καρδιά ενός δάσους με βελανιδιές, το Milionis Forest Hotel προσφέρει όμορφα, ζεστά δωμάτια σε σούπερ τιμές: Από 51€ το δίκλινο, ή 66€ αν θέλεις και παραδοσιακό, χειροποίητο πρωινό. 

Όσο πιο κοντά στο χιονοδρομικό γίνεται, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων για την ακρίβεια, στο χωριό Φιλιππαίοι, τα Natasa Rooms είναι λιτά αλλά ζεστά και φροντισμένα, και δεν θα σου κοστίσουν περισσότερα από 60€ το δίκλινο με πρωινό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v