Μαζικές διαδηλώσεις στην Ιεράπετρα για τη διάσωση του δημόσιου νοσοκομείου

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας έκλεισαν όλα τα καταστήματα της πόλης και βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου τους.

Μαζικές διαδηλώσεις στην Ιεράπετρα για τη διάσωση του δημόσιου νοσοκομείου

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην σημερινή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου νοσοκομείου της πόλης.

Τα καταστήματα της Ιεράπετρας παρέμειναν κλειστά μέχρι το μεσημέρι, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου ο οποίος συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας μαζί με πολλούς ακόμα τοπικούς φορείς όπως η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Ιεράπετρας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση και πολλοί ακόμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Φορέων για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, «μετά από χρόνια συστηματικής και σκόπιμης υποβάθμισης, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης το νοσοκομείο Ιεράπετρας σήμερα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, λειτουργεί μετά βίας. Μεγάλο μέρος γιατρών και προσωπικού το έχει εγκαταλείψει ή πρόκειται να το κάνει σύντομα, νέες προσλήψεις δεν γίνονται (ούτε υπάρχει πρόθεση να γίνουν) και η κυβέρνηση έχει δηλώσει ξεκάθαρα και επανειλημμένα την πρόθεσή της να το μετατρέψει –στην καλύτερη περίπτωση– σε κέντρο υγείας».

Χιλιάδες Ιεραπετρίτες συμμετείχαν στην κινητοποίηση, που ξεκίνησε σήμερα στις 11.00 το πρωί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης και συνεχίστηκε με πορεία προς τον χώρο του νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση-κάλεσμα στην κινητοποίηση, «στον νομό Λασιθίου υπάρχουν τρία αστικά κέντρα που οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται από κέντρα υγείας. Γιατί δεν πρόκειται να δημιουργήσουν ένα μεγάλο νοσοκομείο στον Άγιο Νικόλαο (ούτε πουθενά αλλού). Και γιατί και το νοσοκομείο του Αγίου που ήδη έχει κι αυτό τεράστια προβλήματα, θα φορτωθεί όλα τα περιστατικά του νομού χωρίς να ενισχυθεί. Η κυβερνητική πολιτική ξεχαρβαλώνει συνειδητά το ΕΣΥ και μετατρέπει την υγεία σε μια τεράστια αγορά (διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, κλπ) για αυτούς που έχουν να πληρώσουν. Είναι αλήθεια ότι πλήττει πρώτα τα περιφερειακά νοσοκομεία, όπως το δικό μας, άλλα δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτα όρθιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε εν μέσω κορονοϊού αυξήθηκαν οι προσλήψεις και η χρηματοδότηση του ΕΣΥ (αντίθετα μειώθηκαν). Σε τελευταία ανάλυση, κανένα νοσοκομείο δεν χρειάζεται να αποδείξει τη χρησιμότητά του! Κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει!»

Με πληροφορίες από Creta Live και Εφ.Συν. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v