Πώς να γλιτώσεις χρήματα ταξιδεύοντας στο εξωτερικό;

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο προκειμένου να αποταμιεύσεις χρήματα ταξιδεύοντας στο εξωτερικό κι εμείς είμαστε εδώ για να σε διαφωτίσουμε.

Πώς να γλιτώσεις χρήματα ταξιδεύοντας στο εξωτερικό;

Οι οικονομικοί καιροί που ζούμε είναι σίγουρα χαλεποί μιας και ο πληθωρισμός, οι μεγάλες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα κι η ενεργειακή κρίση πονοκεφαλιάζουν νοικοκυριά και καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, δυσκολεύοντας την καθημερινότητά τους. Αντίστοιχα μειώνουν και τις πιθανότητες μιας απόδρασης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό που αποτελεί λατρεμένη συνήθεια για κόσμο και κοσμάκη. Δεν θέλουμε να απογοητεύεσαι ωστόσο και να πέφτει το ηθικό σου. Εμείς είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μαζί σου τρόπους προκειμένου να αποταμιεύσεις χρήματα ταξιδεύοντας στα ξένα.

Απόφυγε τα Παρασκευοσαββατοκύριακα

Ένα γρήγορο search σε ευρωπαϊκούς ή ακόμη κι εξωτικούς προορισμούς θα σε κάνει να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι ότι οι τιμές εισιτηρίων αλλά και διαμονής τα Παρασκευοσαββατοκύριακα είναι αισθητά πιο ακριβές, συγκριτικά με τις καθημερινές. Επομένως, κανόνισε αδειούλα με το αφεντικό σου και πρόσω ολοταχώς για νέες ταξιδάρες.

Μην το φοβάσαι το off season

Σίγουρα τα Χριστούγεννα στη Βιέννη ή στην Πράγα θα ‘ναι μαγικά, όπως και το Πάσχα στη Ρώμη ή ο Ιούλιος στη Νότια Γαλλία και την Ταϋλάνδη. Πέρα από μαγικά ωστόσο, θα είναι και πανάκριβα, αφού οι περίοδοι των διακοπών εκτοξεύουν τιμές αεροπορικών και διαμονής σε δυσθεώρητα πολλές φορές ύψη. Αντίθετα αν επιλέξεις να ταξιδέψεις μια off season περίοδο θα βρεις πολύ πιο συμφέρουσες τιμές οι οποίες θα σου επιτρέψουν να σβήσεις ακόμη μια χώρα/πόλη από τη bucket list σου εξοικονομώντας αρκετά χρήματα.

Μάζευε κι ας είναι και μίλια

Αν ταξιδεύεις συχνά τότε θα σου ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να κάνεις εγγραφή στα Miles- bonus προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών με τις οποίες πετάς συχνότερα. Όσο περισσότερα μίλια συγκεντρώσεις τόσο πιο εύκολα θα μπορέσεις να τα εξαργυρώσεις απολαμβάνοντας παροχές, εκπτώσεις ακόμη και δωρεάν εισιτήρια σε επόμενα ταξίδια σου.

Με αποσκευές δεν γλίτωσε χρήματα κανείς

Πλέον σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν έξτρα την αποσκευή που επιθυμεί κάποιος επιβάτης να έχει μαζί του, ενώ δεν είναι και λίγες αυτές που χρεώνουν και τη χειραποσκευή επιτρέποντας μόνο ένα προσωπικό αντικείμενο (backpack) εντός του αεροπλάνου. Επομένως κάνε τα κουμάντα σου και φρόντισε να μην έχεις περιττά συμπράγκαλα μαζί σου που θα σε αναγκάσουν να πληρώσεις αποσκευή ή πρόστιμο εφόσον τα κιλά κι οι διαστάσεις δεν είναι αυτές που ορίζονται από κάθε αεροπορική.

Των φρονίμων τα παιδιά πολύ πριν ταξιδέψουν κλείνουν εισιτήρια και διαμονή

Το «σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε» δεν ισχύει στα ταξίδια δυστυχώς. Αν δεν θες να ξεπαραδιαστείς ειδικά επιβάλλεται να κάνεις έγκαιρα τον προγραμματισμό σου για το επόμενο ταξίδι σου στο εξωτερικό. Αν κλείσεις αρκετούς μήνες πριν αεροπορικά και διαμονή μάλιστα θα μπορέσεις να γλιτώσεις ένα σεβαστό ποσό συγκριτικά με ένα ταξίδι που θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή. Αν το κάνεις φρόντισε να εξασφαλίσεις ότι αν κάτι στραβώσει δεν θα χάσεις τα λεφτά σου. Επίλεξε λοιπόν τύπο εισιτηρίου που θα σου επιτρέπει δωρεάν αλλαγές πτήσεων κι αντίστοιχα καταλύματα με δωρεάν ακύρωση λίγες μέρες πριν την άφιξή σου στα μέρη τους.

Τις προσφορές δεν θα τις ξανακοροϊδέψεις, τις προσφορές

Πέρα από τις Βlack Friday weeks τόσο οι αεροπορικές όσο και ξενοδοχεία/ καταλύματα σε όλο τον κόσμο τρέχουν κατά περιόδους προσφορές με πολύ πιο οικονομικές τιμές για επίδοξους πελάτες. Έχε λοιπόν μάτια ανοιχτά και mails τσεκαρισμένα γιατί μια καλή έκπτωση μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική αφορμή για το ταξίδι σου.

Το περπάτημα εκτός από ζωές σώζει και πορτοφόλια

Μπορεί να σου ακούγεται κουραστικό ωστόσο το περπάτημα, θα αποδειχθεί ωφέλιμο τόσο για την υγεία σου όσο και για το  πορτοφόλι σου, αφού θα σε γλιτώσει από έξτρα εισιτήρια μέσων μεταφορών όπου κι αν πας στο εξωτερικό ή ταξί τα οποία στις περισσότερες χώρες είναι πολύ πιο τσιμπημένα από την Ελλάδα.

Η έρευνα φαγητού θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο

Αφού επιλέξεις τον προορισμό σου και τακτοποιήσεις τα των εισιτηρίων και της διαμονής, ξεκίνα το ψάξιμο για το που να φας καλά και οικονομικά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις περιττές σπατάλες σε τουριστομάγαζα που υπερχρεώνουν απλά καθημερινά γεύματα. Τα τοπικά σούπερ μάρκετ αντίστοιχα μπορούν να σου δώσουν οικονομικές δεκατιανές ή πρωινές φαγητολύσεις χωρίς να στενάξει το πορτοφόλι σου. Μην φοβηθείς να συμβουλευτείς τους locals (υπάλληλοι ξενοδοχείου) και να τους ζητήσεις να σου προτείνουν value for money μέρη για φαγητό.

Πατάς ένα κουμπί και μπατζετάρεις με όσα λεφτά έχεις στην άκρη το ταξίδι σου

Αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένα site στο οποίο καταχωρείς τον προορισμό που επιθυμείς να ταξιδέψεις μαζί με το μπάτζετ που μπορείς να διαθέσεις ανά ημέρα κι εκείνο σου βγάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν θα μας πίστευες; Το www.budgetyourtrip.com κάνει αυτή τη δουλειά και μπορεί να σου λύσει τα χέρια, γλιτώνοντας σου μπόλικα ευρώ

Τις κάρτες αξιοθεάτων και τα μάτια σου

Αν πας σε μια ξένη χώρα, είναι σίγουρο πως θα θες να κάνεις ένα βασικό sightseeing στα σημαντικότερα μουσεία/ πινακοθήκες/ κτίρια που αποτυπώνουν τη ζωντανή ιστορία του τόπου που επισκέπτεσαι. Αντί να κόβεις ένα εισιτήριο ανά μουσείο/ Πινακοθήκη μπορείς να εκμεταλλευτείς τις κάρτες που πωλούνται είτε ηλεκτρονικά είτε σε κεντρικά τουριστικά κιόσκια προκειμένου να εξασφαλίσεις πρόσβαση σε πολλά αξιοθέατα με εξαιρετικά χαμηλότερη τιμή πακέτου.

Μια Revolut θα σε σώσει

Αν είσαι συχνός ταξιδιώτης τότε επιβάλλεται να βγάλεις μια Revolut και να απαλλαχθείς μια και καλή από το άγχος του συναλλάγματος και όλες τις έξτρα χρεώσεις που θα σου φορτωθούν ανά συναλλαγή. Ακολουθώντας τα βήματα έκδοσης μιας Revolut μπορείς να αποκτήσεις τη δική σου εικονική κάρτα δωρεάν και να την περάσεις στο google pay για να κάνεις τις πληρωμές σου ή δίνοντας 6,99€ να λάβεις και μια φυσική κάρτα για να είσαι έξτρα άνετος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v