Αποζημιώσεις δίνονται για βλάβες από τα εμβόλια του Covid

Σχεδόν 4.000 αιτήσεις για αποζημιώσεις λόγω παρενεργειών των εμβολίων έχουν δεχτεί τα γερμανικά κρατίδια, με 253 από αυτές να έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής.

Αποζημιώσεις δίνονται για βλάβες από τα εμβόλια του Covid

Αιτήσεις για αποζημιώσεις λόγω σοβαρών παρενεργειών από τα εμβόλια δέχονται τα γερμανικά κρατίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel. Αυτή τη στιγμή διεκπεραιώνονται 3.968 αιτήσεις, με 1.808 να έχουν ήδη απορριφθεί. Στο άμεσο μέλλον ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 253 αιτήσεις αποζημίωσης λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, για παράδειγμα μυοκαρδίτιδα, φλεβική θρόμβωση και σύνδρομο Guillain-Barré.

Αναλογικά με τον αριθμό των χορηγούμενων δόσεων, οι αιτήσεις για την αναγνώριση της βλάβης του εμβολίου είναι ελάχιστες, σημειώνει το ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα, μέχρι τις αρχές του 2023, στην Γερμανία είχαν χορηγηθεί συνολικά 192 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, με περίπου 65 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Οι περισσότερες αιτήσεις εγκρίθηκαν στα πολυπληθέστερα ομοσπονδιακά κρατίδια της Βαυαρίας (61) και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (38).

Με πληροφορίες από το Euro2day.gr

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v