Μπιλ Γκέιτς: «Θα είναι πολύ καλύτερα για όσους γεννηθούν σε 20 χρόνια»

Με μεγάλη αισιοδοξία βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας ο Μπιλ Γκέιτς αρκεί βέβαια να περάσουν 20 χρονάκια πρώτα.

Μπιλ Γκέιτς: «Θα είναι πολύ καλύτερα για όσους γεννηθούν σε 20 χρόνια»

O Μπιλ Γκέιτς μίλησε στο think tank Lowy Institute για το μέλλον της ανθρωπότητας κι εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για εκείνους που θα γεννηθούν μετά από καμιά 20αρια χρόνια.

«Είμαι, ακόμη, πολύ αισιόδοξος πως θα είναι πολύ καλύτερα σε 20 χρόνια από τώρα, 40 χρόνια, 60 χρόνια απ΄ ότι οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός μεγιστάνας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Είναι εύκολο να έχουμε μια πιο αρνητική άποψη για ορισμένες από αυτές τις τάσεις από ό,τι είναι πραγματικά δίκαιο, κατά την άποψή μου» ενώ συμπλήρωσε ότι τα παγκόσμια ποσοστά θνησιμότητας για παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν μειωθεί στο μισό τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

«Θα θεραπεύσουμε την παχυσαρκία, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο, θα εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα» είπε ακόμη ο Γκέιτς υπογραμμίζοντας ότι «κοιτάζοντας πίσω στην Ιστορία, είναι σαφές ότι τα πράγματα συνεχίζουν να βελτιώνονται».

Ο δισεκατομμυριούχος ρώτησε: «Κάντε ζουμ και πείτε "Εντάξει, πού ήμασταν πριν από 300 χρόνια;"» συμπληρώνοντας ότι «Δεν είχε σημασία αν ήσουν βασιλιάς ή φτωχός, η παιδική θνησιμότητα ήταν τεράστια και τα επίπεδα αλφαβητισμού εξαιρετικά χαμηλά».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v