Αστυνομικοί προσπαθούν να καταστείλουν ακτιβιστική κινητοποίηση κολλάνε στη λάσπη (βίντεο)

Στο πιο αστείο βίντεο της χρονιάς μέχρι στιγμής, Γερμανοί αστυνομικοί προσπαθούν να καταστείλουν οικολογική διαδήλωση αλλά… κολλάνε στη λάσπη.

Αστυνομικοί προσπαθούν να καταστείλουν ακτιβιστική κινητοποίηση κολλάνε στη λάσπη (βίντεο)

Τόσο αστείο που φαίνεται ψεύτικο είναι ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του Ίντερνετ από τη Γερμανία.

Το βίντεο δείχνει αστυνομικούς να προσπαθούν να καταστείλουν ομάδα ακτιβιστών υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στα έργα επέκτασης του ορυχείου λιγνίτη Garzweiler II στη Δυτική Γερμανία στο χωριό Lützerath.

Όμως τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς στο σημείο υπάρχει λάσπη, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους αστυνομικούς να κολλάνε σε αυτή και να πέφτουν κάτω ο ένας μετά τον άλλον.

Στο όλο σουρεάλ σκηνικό προστίθεται και ένας ακτιβιστής ντυμένος μάγος, ο οποίος σαν άλλος Γκάνταλφ ο… καφέ, φαίνεται τους λέει «You Shall Not Pass!», ενώ στο τέλος του βίντεο σπρώχνει και έναν από δαύτους πίσω στη λάσπη.

Η Γερμανία έχει υποσχεθεί να καταργήσει σταδιακά την ηλεκτρική ενέργεια με καύση άνθρακα έως το 2030, και το Lützerath αναμένεται να είναι το τελευταίο χωριό που θα «φαγωθεί» από το λιγνιτωρυχείο Garzweiler.

Οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι η καύση του άνθρακα υπονομεύει τις προσπάθειες της Γερμανίας να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι περίπου 70 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις, ενώ περίπου 20 διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με γιατρό της ομάδας των ακτιβιστών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v