6 φορές που η Μαντόνα ήταν όντως κουλ

Αν ξέρεις την Μαντόνα αποκλειστικά ως μια παλιά ποπ σταρ που φέρεται περίεργα στο ίντερνετ, αυτές είναι οι πιο πανκ στιγμές της. Για να μάθεις.

 

6 φορές που η Μαντόνα ήταν όντως κουλ

Το γεγονός ότι άνθρωποι νεότερης γενιάς γνωρίζουν ακόμα ποια είναι η Μαντόνα θα μπορούσε να είναι αρκετό πειστήριο για το αν είναι κουλ καλλιτέχνης ή όχι. Αλλά πολλοί άνθρωποι νεότερης γενιάς γνωρίζουν την Μαντόνα ως μια "είσαι πολύ γριά για να το κάνεις αυτό" ποπ σταρ. Το πρόβλημα είναι πως το "είσαι πολύ γριά για να το κάνεις αυτό" το ακούει από τα τέλη των 90s που σαραντάρισε.

Κι επειδή είναι κρίμα η μεγαλύτερη προβοκάτορας της μουσικής βιομηχανίας να επισκιάζεται από μερικά cringe ποστ στο Instagram, αυτή είναι μια λίστα με τις πιο πανκ στιγμές της.

Ο Μπασκιά

"Αυτή είναι η φίλη μου. Την λένε Μαντόνα, θα γίνει διάσημη". Λέει αρκετά αν πριν ξεκινήσεις καν την καριέρα σου ένας απ' τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα το πιστεύει αυτό για εσένα. Αλλά στις αρχές της δεκατίας του '80 αυτά δεν είχαν σημασία, δεν ήταν ακόμα κανείς τους διάσημος.

Οι φλεγόμενοι σταυροί

Το Like a prayer θεωρείται η πρώτη της αληθινά σοβαρή δουλειά και είναι από τα 80s κομμάτια της που μάλλον δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Ήταν και η πρώτη φορά που βίντεό της προκαλούσε παραληρήματα καθώς απεικόνιζε φλεγόμενους σταυρούς της Κου Κλουξ Κλαν και έναν μαύρο Ιησού. Το μήνυμα του κομματιού ήταν αντιρατσιστικό, αλλά το επιπλέον μήνυμα της Μαντόνα ήταν πως αν έχεις νεύρα με το σύστημα, η διακριτικότητα δεν σε βοηθά και τόσο.

Φτου

Στην περιοδεία της το 1990 πολλοί εκνευρίστηκαν με τις προκλητικές σκηνές του σόου, αλλά κανείς δεν εκνευρίστηκε περισσότερο από την αστυνομία του Τορόντο που προσπάθησε να σταματήσει την συναυλία. Και μετά συνέβη αυτό.

Πορνό ή τέχνη;

Πιο εκνευρισμένη με τους πουριτανούς από ποτέ, βγάζει τον δίσκο Erotica και ως συνοδευτικό εκδίδει ένα βιβλίο με φωτογραφίες στα όρια της πορνογραφίας και με τον ευφάνταστο τίτλο Sex. Το σκάνδαλο που δημιουργείται είναι τόσο μεγάλο που ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι το Erotica δεν μιλούσε για το σεξ αλλά για την ανασφάλεια.

"Έτσι ωραία που τα λέμε, είσαι λίγο γ#$!@λης, Ντέιβ"

Αφήνει τον Λέτερμαν να κάνει τον πρόλογό του και ένα λεπτό μετά αρχίζει ένας οχετός που εξακολουθεί να είναι τα περισσότερα μπιπ που έχουν πέσει σε αμερικάνικο talk show. Είναι 20 λεπτά bullying στο bullying όπου η Μαντόνα αρνείται να φύγει από το στούντιο μέχρι να παραδεχτούν ότι το έχουν παρακάνει με τα αστεία για το πόσο τσούλα είναι. Ξανά, η διακριτικότητα δεν την ενδιέφερε ποτέ και δεν υπήρχε Twitter για να κλαφτεί και να αναλάβουν την βρωμοδουλειά του bullying οι fans.

Τέκνο για ανθρώπους με mommy issues

Το 1998 η Μαντόνα ήταν 40 και είχε παιδί. Τι θα έκανε; Θα έπιανε ακουστική κιθάρα και θα έπαιζε στο Lilith Fair; Όχι, στράφηκε στα μεταφυσικά, θυμήθηκε την δική της μαμά που την έχασε όταν ήταν παιδί και άρχισε να ακούει τέκνο για να την παλέψει. Το αποτέλεσμα ήταν ο καλύτερος (και πιο μακάβριος) δίσκος της καριέρας της. Ναι, αυτός που είχε το Frozen μέσα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v