Η διαμαρτυρία της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ κάνει τον γύρο του κόσμου

«Μας φιμώνουν» δηλώνουν οι παίκτες της Εθνικής Γερμανίας, σε μια φωτογραφία διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της FIFA να απαγορεύσει τα περιβραχιόνια OneLove.

Η διαμαρτυρία της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ κάνει τον γύρο του κόσμου

Μήνυμα διαμαρτυρίας έστειλε η Εθνική Γερμανίας ενάντια στην απόφαση της FIFA να απαγορεύσει στους παίκτες των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ του Κατάρ να φορέσουν το περιβραχιόνιο OneLove, για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που διώκεται στο Κατάρ.

Πριν την έναρξη του αγώνα με την Ιαπωνία, οι παίκτες της Εθνικής Γερμανίας φωτογραφήθηκαν με τα στόματά τους κλειστά, σχολιάζοντας με αυτόν τον εύγλωττο τρόπο την φίμωση που επιβάλλουν η FIFA και οι αρχές της διοργανώτριας χώρας στην έκφραση συμπαράστασης σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

«Με το περιβραχιόνιο θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα των αξιών που έχουμε στην εθνική ομάδα: διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός, θέλαμε να το φωνάξουμε μαζί με άλλες χώρες. Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα», εξηγεί η ομάδα σε ποστ που έκανε στο Twitter.

«Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γι' αυτό κι αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν να φορέσουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας φιμώνουν. Η θέση μας ισχύει», καταλήγει η ανακοίνωση που έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απαγόρευση του περιβραχιόνιου, υπό την απειλή τιμωρίας για τους παίκτες των ομάδων, οι Εθνικές Αγγλίας, Ουαλίας, Ολλανδίας και άλλων έξι χωρών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «είμαστε πολύ θυμωμένοι με την απόφαση της FIFA και πιστεύουμε πως δεν έχει προηγούμενο» και προσθέτουν «καμία χώρα που υπολείπεται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+, στα δικαιώματα των γυναικών, στα δικαιώματα των εργαζομένων ή σε οποιοδήποτε άλλο οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα δεν πρέπει να έχει την τιμή να φιλοξενήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v