O Ταραντίνο απαντά σε όσους επικρίνουν τις ταινίες του: «Προφανώς δεν τις φτιάχνω για εσάς»

«Δείτε κάτι άλλο» απαντά το τρομερό παιδί του αμερικανικού κινηματογράφου σε όσους επικρίνουν τις ταινίες του για υπερβολική βία και εκφράσεις φυλετικού μίσους.

O Ταραντίνο απαντά σε όσους επικρίνουν τις ταινίες του: «Προφανώς δεν τις φτιάχνω για εσάς»

Σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε τι απαντά σε όσους λένε ότι οι ταινίες του έχουν υπερβολικά πολλή βία και εκφράσεις φυλετικής δυσφήμησης, ο Κουέντιν Ταραντίνο απάντησε: «Θα πρέπει να δουν κάτι άλλο. Αν έχετε πρόβλημα με τις ταινίες μου, τότε δεν είναι οι ταινίες που πρέπει να δείτε. Προφανώς δεν τις φτιάχνω για εσάς».

Ως παράδειγμα για την υπερβολική χρήση ρατσιστικών εκφράσεων, οι επικριτές του Ταραντίνο φέρνουν συχνά το Django Unchained, όπου η λέξη «νέγρος» ακούγεται 110 φορές.

«Είναι μια βλακεία» απάντησε σχετικά ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον σε συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire. «Δεν μπορείς να πας να πεις στον σεναριογράφο ότι δεν μπορεί να μιλήσει, να γράψει τις λέξεις, να βάλει τις λέξεις στο στόμα των ανθρώπων από τις εθνότητες τους, τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα λόγια τους. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, γιατί τότε γίνεται αναλήθεια, δεν είναι ειλικρινές. Απλώς δεν είναι ειλικρινές» πρόσθεσε.

Αλλά και ο πρωταγωνιστής του «Django Unchained», Τζέιμι Φοξ είχε δηλώσει παλιότερα ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με το σενάριο του Ταραντίνο: «Κατάλαβα το κείμενο. Η λέξη από N ειπώθηκε μεν 100 φορές, αλλά κατάλαβα το γιατί – έτσι ήταν τότε».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v