Μάικλ Τζ. Φοξ: «Το Πάρκινσον ήταν δώρο»

Βραβείο για την φιλανθρωπική του δράση παρέλαβε ο Μάικλ Τζ. Φοξ, ο οποίος έδωσε μια συγκινητική ομιλία για τη ζωή του με τη νόσο.

Μάικλ Τζ. Φοξ: «Το Πάρκινσον ήταν δώρο»

Σε ηλικία 29 μόλις χρονών ο Μάικλ Τζ. Φοξ διαγνώστηκε με Πάρκινσον, με τους γιατρούς να του δίνουν μόλις δέκα χρόνια για να συνεχίσει να εργάζεται.

Μιλώντας το Σάββατο στην τελετή για τα 13α Βραβεία Governors, όπου παρέλαβε το Βραβείο Jean Hersholt για την φιλανθρωπική του δράση, ο αγαπημένος ηθοποιός δήλωσε πως η ασθένεια του άλλαξε τη ζωή… με έναν αναπάντεχο τρόπο.

«Ήταν ένα δώρο, όπως είπε και ο φίλος μου Τζορτζ Στεφανόπουλος σε μία ταινία. Αναφέρομαι στη νόσο Πάρκινσον, ήταν πραγματικά ένα δώρο» είπε συγκεκριμένα. «Μου είπαν ότι είχα μόνο 10 χρόνια για να δουλέψω. Ήταν λίγο. Αυτό συνέβη. Το πιο δύσκολο μέρος της διάγνωσής μου ήταν να αντιμετωπίσω τη βεβαιότητα της διάγνωσης και την αβεβαιότητα της κατάστασης. Ήξερα μόνο ότι θα χειροτέρευε. Η διάγνωση ήταν σίγουρη, η πρόοδος ήταν αόριστη και αβέβαιη».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους επώδυνους τραυματισμούς, την ανάρρωση αλλά και τις φιλανθρωπικές πράξεις που του άλλαξαν τη ζωή. «Μόλις άρχισα να μαθαίνω για την ασθένεια, κάθε αλληλεπίδραση, κάθε νέα πληροφορία που συνέλεξα, κάθε ερευνητής ή αξιωματούχος του NIH με τον οποίο μίλησα, όλα επιβεβαιώθηκαν, η επιστήμη προηγούνταν των χρημάτων. Οι απαντήσεις μπορούσαν να ξεκλειδωθούν με τις σωστές επενδύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το 2000, ο ηθοποιός ίδρυσε το Ίδρυμα Michael J. Fox για την Έρευνα της νόσου του Πάρκινσον, το οποίο έκτοτε έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 δισ. δολάρια.

Στην ομιλία του επισήμανε πως τα εφτά πρώτα χρόνια μετά τη διάγνωσή του, βρισκόταν σε άρνηση. «Το είπα σε πολύ λίγους ανθρώπους και κράτησαν το μυστικό μου. Τότε υπήρχαν κάθε είδους γιατροί που με βοήθησαν να καταλάβω τι γίνεται. Τελικά, ένιωσα ότι έπρεπε να το πω σε όλους» κατέληξε.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v