Ψαράς έριξε πίσω στο νερό το μεγαλύτερο χρυσόψαρο του κόσμου - Ζύγιζε 30 κιλά

Ο Άντι Χάκετ έπιασε ένα τεράστιο χρυσόψαρο στη λίμνη Bluewater Lake της Γαλλίας και πόζαρε μαζί του σε μια φωτογραφία που δεν άργησε να γίνει viral.

Ψαράς έριξε πίσω στο νερό το μεγαλύτερο χρυσόψαρο του κόσμου - Ζύγιζε 30 κιλά

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε χρυσόψαρα σε ενυδρεία και γυάλες κι αυτά σε πολύ μικρό μέγεθος. Πολύ σπάνια θα δούμε ένα τεράστιο χρυσόψαρο, που ξεπερνά τα 30 κιλά όμοιο με αυτό που κατάφερε να πιάσει ο ψαράς Άντι Χάκετ στη λίμνη Bluewater Lake της Γαλλίας.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στον Guardian, πρόκειται για ένα υβριδικό είδος κυπρίνου και κόι, το οποίο θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο του είδους των χρυσόψαρων που έχει ψαρέψει ποτέ κανείς.  

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που έχω δει ποτέ [...] Ήξερα ότι ήταν μεγάλο ψάρι όταν πήρε το δόλωμά μου και πήγε από τη μια πλευρά στην άλλη μαζί του. Στη συνέχεια βγήκε στην επιφάνεια 30 ή 40 μέτρα μακριά και είδα ότι ήταν πορτοκαλί. Ήταν υπέροχο που το έπιασα, αλλά ήταν και καθαρή τύχη», δήλωσε ο Άντι ποζάροντας περήφανος με την ψαριά του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ψαράς αφού έβγαλε τη φωτογραφία, άφησε το χρυσόψαρο και πάλι ελεύθερο στη λίμνη.

Ο Τζέισον Κόουλερ, ο οποίος είναι υπεύθυνος αλιείας της περιοχής τόνισε ότι «βάλαμε το χρυσόψαρο [στη λίμνη] πριν από περίπου 20 χρόνια ως κάτι διαφορετικό για να ψαρεύουν οι πελάτες. Από τότε έχει μεγαλώσει και μεγαλώνει, αλλά δεν βγαίνει συχνά. Είναι άπιαστο».

Με πληροφορίες από Guardian

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v