Ναόμι Γουότς: «Τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για την πρώιμη εμμηνόπαυση»

Η αγαπημένη ηθοποιός που πέρασε εμμηνόπαυση στα 36 της, μοιράζεται την εμπειρία της θέλοντας να σπάσει το ταμπού.

Ναόμι Γουότς: «Τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για την πρώιμη εμμηνόπαυση»

Να σπάσει την σιωπή σχετικά με την εμμηνόπαυση και τις παρενέργειές της θέλει η Ναόμι Γουότς, που δημιούργησε ένα brand, το Stripes, με εξειδικευμένα προϊόντα και θέματα για την σημαντική, αλλά αποσιωπημένη, αυτή περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας.

Σε βίντεο που ανέβασε στο προφίλ του Stripes στο Instagram, το οποίο μετράει ήδη περισσότερους από εκατό χιλιάδες ακόλουθους, η διάσημη ηθοποιός δήλωσε: «Χρειάζεται μια επανάσταση, να δώσουμε τέλος στη σιωπή. Κανονικοποιήστε το διάλογο, προχωρήστε τον, απελευθερώστε την εμμηνόπαυση από το στίγμα. Όσο περισσότερα κάνουμε ώστε να μετατρέψουμε τις αμήχανες συζητήσεις σε φυσιολογικές, τόσο περισσότερο αυτές γίνονται μέρος της ζωής μας. Γιατί να αφήνουμε στην άκρη κάποιες συζητήσεις;».

«Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ως ηθοποιός, έχω επιβιώσει από τσουνάμι και έχω αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον “Κινγκ Κονγκ”. Αλλά τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για την πρώιμη εμμηνόπαυση» προσθέτει η ίδια.

«Ξυπνούσα μέσα στη νύχτα μούσκεμα στον ιδρώτα. Το δέρμα μου ήταν ξηρό και με κνησμό. Οι ορμόνες μου είχαν αποσυντονιστεί τελείως. Θυμάμαι να νιώθω τόσο μπερδεμένη και μόνη, σαν να μην είχα τον έλεγχο του ίδιου μου του σώματος.

»Δημιούργησα τη Stripes γιατί μας αξίζουν υποστήριξη, λύσεις και ένας χώρος για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Γιατί ενώ η εμμηνόπαυση αποτελεί κομμάτι της μέσης ηλικίας, η μέση ηλικία είναι πολύ περισσότερα από την εμμηνόπαυση».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stripes (@iam_stripes)

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v