Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας - Φλώρινα

Βίγλα στη Φλώρινα
Στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, δεκαεννέα χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας, και σε υψόμετρο 1.600 - 1.900 μέτρων, η διάβαση Βίγλας – Πισοδερίου φιλοξενεί, μέσα σε ένα κατάφυτο δάσος από οξιές, ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

Οι δέκα πιστές ολυμπιακών προδιαγραφών θα ικανοποιήσουν όλες τις κατηγόριες των skier αλλά και των snowboarders. Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν πέντε αναβατήρες, τρεις συρόμενοι και δύο εναέριοι, ώστε να εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός σκιέρ. Η πανοραμική θέα της Πρέσπας από τις κορυφές των πιστών, σε συνδυασμό με αυτή των γύρω βουνοκορφών, είναι πραγματικά μαγευτική. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και αργίες, οι επισκέπτες του κέντρου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν νυχτερινό σκι, από τις 21:00 έως και τη 01:00, στην κεντρική πίστα.

Στο κέντρο θα βρείτε, επίσης, σαλέ, ξενώνα, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού σκι και snowboard και σχολή εκμάθησης σκι. Το Σαλέ "Τόττης" οργανώνει βραδιές με ζωντανή μουσική τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ το μπαράκι Αvalanche, είναι μια χιονοστιβάδα διασκέδασης σαββατοκύριακα και αργίες δίπλα στον ξενώνα Μοδέστειο, στο Πισοδέρι.

Για την διαμονή σας, λοιπόν, εκεί σας προτείνουμε τον ξενώνα Μοδέστειο που στεγάζεται στο παλιό κτίριο της Μοδέστειας Σχολής, στο χωριό Πισοδέρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να μείνετε στην Φλώρινα, στο Best Western Lingos (τιμές: 134 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό) ή στο Hotel Veltsi (τιμές: 70 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Η τιμή της ημερήσιας κάρτας μέχρι την έναρξη της περιόδου των γιορτών διαμορφώνεται στα 15 ευρώ για τους ενήλικες και 10 ευρώ για τα παιδιά, ενώ η ετήσια κάρτα δε θα σας κοστίσει περισσότερο από 82 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 23850 45800.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την Φλώρινα και τις Πρέσπες εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v