Λονδίνο: Δροσερός αέρας ανανέωσης

Λονδίνο: Δροσερός αέρας ανανέωσης
Λονδίνο: Δροσερός αέρας ανανέωσης
Υπήρχε κάτι το ιδιαίτερα αναζωογονητικό στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου αυτήν την φορά. Ένα αίσθημα άκοπης ακτινοβολίας σε όλα σχεδόν τα shows. Υπήρχε χρώμα, σχήμα, εξελιγμένες υφές και ρίσκο, το οποίο δημιουργούσε μία πολύ πιο ενθουσιώδη ατμόσφαιρα από αυτήν της Νέας Υόρκης. Φυσικά, ανάμεσα σε όλη αυτήν την ακαταμάχητη δυναμική υπήρξαν και κάποια σημεία έντονης απογοήτευσης, όπως η πολυαναμενόμενη παρουσίαση του νεαρού Christopher Kane, ο οποίος αν και εξαιρετικός σχεδιαστής, φέτος δεν κατάφερε να συγκινήσει τους κριτικούς, με τα άχρωμα, άτονα, ημιδιάφανα σχέδιά του.

Από την άλλη, στην λαμπερή όχθη των catwalks περπάτησαν τα μοντέλα του Mark Fast με τα ολάνθιστα πλεκτά φορέματα τα οποία κέρδισαν τις εντυπώσεις, του Matthew Williamson με λαμπερά σύνολα σαν διαγαλαξιακές πανοπλίες, του Peter Pilotti με τα ιμπρεσσιονιστικά prints, του Paul Smith με τα city-tribal φορέματα, του Burberry Prorsum με τα royal chic -και πλούσια ύφασμα- φορέματα και τα ισορροπημένα γραφικά του Julien McDonald.

Τα highlights:
- Οι υπερβολικά αιχμηροί ώμοι στα γεωμετρικά φορέματα του Paul Costelloe, ο οποίος άνοιξε και την Εβδομάδα.
- Η (ελληνικής καταγωγής) Mary Katrantzou -για να παινέψουμε και το σπίτι μας- κερδίζει έδαφος (και φήμη) με τα μεγάλα prints που δημιουργούν εκθαμβωτικές οφθαλμαπάτες στα φορέματά της.
- Η Vivienne Westwood έπαιξε με γαλανόλευκες ρίγες και γκρι-λευκό πουά σε φορέματα και καπέλα. Το κόκκινο γκιγκάν επικράτησε σε βερμούδες και το φλοράλ σε λεπτά ζακετάκια.
- Η εμφάνιση της Naomi Cambell ήταν αρκετή για να εκτινάξει το catwalk του οίκου Issa, με τις έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακές τουαλέτες.
- Η συλλογή της Clare Waight Keller για τον οίκο Pringle, η οποία πραγματικά θύμιζε έργα τέχνης, τιμήθηκε φέτος από την Tilda Swinton.

H παρουσίαση του Burberry Prorsum από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2010


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v