Apple MacBook Pro MB166GR: Κύρος και αξιοπιστία

Apple MacBook Pro MB166GR
Apple MacBook Pro MB166GR: Κύρος και αξιοπιστία
«Δεν θέλω να πληρώσω μόνο ένα όνομα» μου έλεγε γνωστό στέλεχος εταιρείας πληροφορικής. Η αλήθεια είναι ότι με εταιρείες σαν την Apple αυτό συμβαίνει συχνά. Τα μηχανήματα τους πλέον μπορούν να θεωρηθούν ακόμα και υπερτιμημένα, σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις είναι υπερτιμολογημένα. Αυτό όμως -το οποίο δεν συμβαίνει βεβαίως μόνο με την Apple αλλά και με πολλές άλλες δημοφιλείς εταιρείες- δεν ισχύει συνήθως στα πιο ακριβά από τα μοντέλα τους, τα πραγματικά κορυφαία. Αυτά αξίζουν τα χρήματα που θα δώσετε, μέχρι τελευταία δεκάρα.

Ακόμα κι αν σε κάποιο μικρό βαθμό είναι υπερτιμολογημένα, αυτό ισχύει για όλους τους ανταγωνιστές τους και τους ίδιους. Σε αυτή τη κατηγορία ισχύει επακριβώς το καταναλωτικό ρητό «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να σκεφτείτε ότι θα ανταλλάξετε τις δυνατότητες που σας δίνει το νέο, ισχυρότερο MacBook Pro, με τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή της Intel, μεγάλης χωρητικότητας σκληρό δίσκο, άφθονη μνήμη και 17’’ οθόνη, με βάρος μόνο 3 κιλά, εφόσον είστε επαγγελματίας που χρειάζεστε ένα επαγγελματικό εργαλείο για εικόνα, γραφικές τέχνες, κλπ.

Με περίβλημα μεγέθους μόλις 2,5 εκατοστών, το νέο MacBook Pro έχει τις επιδόσεις, την ισχύ και την συνδεσιμότητα ενός πολύ στιβαρού σταθμού εργασίας. Το μηχάνημα έχει τον επεξεργαστή Intel Core 2 Duo και την τελευταίας τεχνολογίας κάρτα γραφικών της NVIDIA.

Οι νέοι επεξεργαστές Intel Core 2 Duo διαθέτουν τη νέα, επαναστατική τεχνολογία επεξεργασίας 45nm και έως 6GB μνήμης L2 cache. Και η πανίσχυρη κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 8600M GT τώρα περιλαμβάνει έως και 512MB μνήμη για video. Ο υπολογιστής βρίσκεται μέσα σε ένα ανθεκτικό περίβλημα αλουμινίου μεγέθους μόλις 2,5 εκατοστών. Με βάρος που ξεκινάει από 2.45 kg, το MacBook Pro σχεδιάστηκε για να συμβαδίζει με τις ανάγκες σας, αλλά και την ευκολία σας. με τη χρήση της τεχνολογίας πολλαπλής αφής trackpad μπορείτε να ακουμπήσετε ελαφριά ή δυνατά ή να περιστρέψετε και να "ζουμάρετε" σε ένα κείμενο ή να περιηγηθείτε μέσα σε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες ή να ρυθμίσετε μια εικόνα.

Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας του μηχανήματος είναι απαράμιλλες. Το MacBook Pro «ενσωματώνει» προηγμένες ικανότητες ασύρματης δικτύωσης, ενώ παράλληλα μπορείτε να συνδέετε αποθηκευτικά μέσα, συσκευές multimedia και περιφερειακά υψηλής ταχύτητας από τις υποδοχές USB, FireWire 400, FireWire 800, DVI, θύρες εισόδου και εξόδου ακουστικών για οπτική είσοδο και έξοδο ήχου, και την υποδοχή ExpressCard για όλους τους τύπους καρτών. Τοποθετημένη στο κέντρο του πάνω μέρους της οθόνης του MacBook Pro, θα βρείτε μια μικροσκοπική αλλά ισχυρή iSight κάμερα. Όπου κι αν πάτε, μπορείτε να μαγνητοσκοπήσετε βίντεο με το iChat, να κάνετε μια ταινία με το iMovie και να πειραματιστείτε διασκεδάζοντας στο Photo Booth.

Ο υπολογιστής κυκλοφορεί ήδη στα καταστήματα και έχει ενδεικτική τελική τιμής λιανικής 2.640 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v