Αυτή είναι η αιτία για 9 στους 10 καρκίνους

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πού οφείλεται η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφάνισης καρκίνου.
Αυτή είναι η αιτία για 9 στους 10 καρκίνους
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, και όχι η κακή μας τύχη, προκαλεί το 90% των καρκίνων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το στρες και η μόλυνση αναφέρονται ως οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της πλειοψηφίας των καρκίνων των πνευμόνων, του στήθους και του προστάτη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης εξέτασαν τα γενετικά «αποτυπώματα» διαφορετικών μορφών καρκίνου για να εκτιμήσουν τι ποσοστό του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου συνδέεται με περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal Nature, διαπίστωσαν ότι το 90% των πιο κοινών καρκίνων προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες, και όχι από κυτταρικά σφάλματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Στους εξωτερικούς αυτούς παράγοντες περιλαμβάνονται η περιβαλλοντική μόλυνση, η υπεριώδης ακτινοβολία και το άγχος, σε συνδυασμό με παράγοντες που μπορούν να ελεγχθούν, όπως η διατροφή και η άσκηση.

Η διακοπή του καπνίσματος, η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προληπτικά μέτρα στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο.

Μια άλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Cancer Research UK νωρίτερα μέσα στο 2015, διαπίστωσε ότι το 40% των καρκίνων θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί με έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής.

Πηγή: Independent.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v