Σκλήρυνση κατά πλάκας: Νέα πειραματική θεραπεία

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα έχει ένα νέο σκεύασμα ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας, που αναπτύσσεται από γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας.
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Νέα πειραματική θεραπεία
Νέο φάρμακο που επιβραδύνει την εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας. Τα πρώτα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς το σκεύασμα φαίνεται όχι μόνο να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις να συμβάλλει και στη βελτίωση της κλινικής εικόνας των ασθενών.

Ο επικεφαλής ερευνητής Αϊμάν Τουρμπάχ δήλωσε ότι «σημαντικό ποσοστό των ασθενών που εμφάνισαν βελτίωση σε διάστημα 12 μηνών, σε συνδυασμό με τη μείωση του κινδύνου για επιδείνωση της ασθένειας, δείχνει ότι το MD1003 αποτελεί μια εν δυνάμει σημαντική νέα θεραπεία για τους ασθενείς και τους γιατρούς στο πεδίο της πολλαπλής σκλήρυνσης».

Η γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας MelDay που αναπτύσσει το MD1003 σκοπεύει να υποβάλλει αίτηση έγκρισης κυκλοφορίας του σκευάσματος έως το τέλος του έτους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v