ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Βρέθηκε «θεραπεία» για το σωσίβιο στην κοιλιά!

Τον τρόπο να εξαφανίσουν το «σωσίβιο» της κοιλιάς υποστηρίζουν πως βρήκαν επιστήμονες, οι οποίοι κατάφεραν να «λιώσουν» το περιττό λίπος του τοπικού πάχους.

Βρέθηκε «θεραπεία» για το σωσίβιο στην κοιλιά!

Είναι η ευχή κάθενός που δοκιμάζει δίαιτες και ιδρώνει καθημερινά στο γυμναστήριο: Να φύγει το «σωσίβιο» από την κοιλιά και γενικότερα το τοπικό πάχος. Αυτή την ευχή έχουν βάλει στόχο να πραγματοποιήσουν επιστήμονες από τη Βόννη, οι οποίοι υποστηρίζουν πως βρήκαν τον τρόπο να «λιώσουν» το περιττό λίπος.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Alexander Pfeifer και η ομάδα του από το Ινστιτούτο Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον τρόπο να «λιώσουν» το περίσσευμα λευκού λίπους, αυτού δηλαδή που είναι κυρίως υπεύθυνο για τον σχηματισμό του τοπικού πάχους, μετατρέποντάς το σε «καφέ» λίπος, αυτό δηλαδή που μετατρέπει το περίσσευμα ενέργειας σε θερμότητα.

«Αν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα κύτταρα του καφέ λίπους ή να κάνουμε τα κύτταρα λευκού λίπους να συμπεριφέρονται σαν καφέ, είναι πιθανό να μπορούμε απλώς να λιώσουμε το περίσσευμα», δήλωσε ο καθηγητής. Για τη μετατροπή αυτή από λευκό σε καφέ λίπος, η ομάδα του χρησιμοποίησε μια ουσία γνωστή ως αδενοσίνη. Αυτή συναντάται κυρίως όταν νιώθουμε στρες και ενεργοποιεί τα κύτταρα καφέ λίπους. «Αν “δέσουμε” την αδενοσίνη με τον υποδοχέα της Α2Α στα συγκεκριμένα κύτταρα, ενισχύεται η διαδικασία καύσης λίπους».

Οι επιστήμονες που ανέλαβαν την διεξαγωγή πειράματος σε ποντίκια, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature, δήλωσαν πως τα τρωκτικά έχασαν βάρος μετά την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου. 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, αλλά η βεβαιότητα είναι μία παράλογη κατάσταση."

Βολταίρος

  • 1791 - Γεννιέται ο Μάικλ Φαραντέι, Άγγλος επιστήμονας με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροχημείας.
    1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας του Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.
    1908 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
    1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Αδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2