Τι θα έχει φέτος το φαρμακείο σου στην παραλία

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πλατσουρίσουν ετοιμάζουν το φαρμακείο τους, ώστε να είναι προστατευμένοι από κάθε πιθανό κίνδυνο, φέτος στην παραλία.
Τι θα έχει φέτος το φαρμακείο σου στην παραλία
Οι τελευταίες μέρες σου στη δουλειά πριν τις καλοκαιρινές διακοπές πέρασαν αργά και βασανιστικά όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο. Τα κατάφερες όμως και μπράβο σου και τώρα σενιάρεις βαλίτσα πριν ξεκινήσουν τα πλάτσα πλάτσα πλούτσα, λιάζοντας την κορμάρα σου στην παραλία. Εκτός από μαγιώ, δίχαλα, πολύχρωμα πουκάμισα, γυαλιά ηλίου και λοιπά απαραίτητα, φρόντισε να πάρεις μαζί σου κι ένα φαρμακείο με όλα τα απαραίτητα για τις φετινές εξορμήσεις στην παραλία. Τσέκαρε λοιπόν κι εφοδιάσου ανάλογα για να μην τρέχεις και δεν φτάνεις τελευταία στιγμή.

Αντισηπτικά μαντηλάκια

Απαραίτητο αξεσουάρ εδώ και δύο πανδημικά χρόνια, τα αντισηπτικά μαντηλάκια δεν πρέπει να λείπουν από το φαρμακείο σου. Όχι μόνο για την προστασία απέναντι στον κόβιντ αλλά και για να περιποιηθείς μια ανοιχτή πληγή που είναι πολύ πιθανό να προκύψει στη θάλασσα.

Το τσιμπιδάκι κάνει δουλίτσα

Όποιος αμέριμνος στη θάλασσα περπατεί αχινούς πατεί. Όλοι το ξέρουν αυτό και προμηθεύονται τσιμπιδάκια τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση κάποιου μικρού αγκαθιού.

Ελαστικό επίδεσμο μην ξεχάσεις

Το περπάτημα με την παντόφλα είναι επίφοβο ειδικά αν στην εξίσωση μπαίνουν βότσαλα, βραχάκια και κακοτράχαλα μονοπάτια. Επομένως τα παραπατήματα δίνουν και παίρνουν. Φρόντισε να έχεις έναν ελαστικό επίδεσμο στο φαρμακείο σου ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις κι έναν τέτοιο τραυματισμό.

Τσιροτάκι πήρες;

Βάλε σε ένα μικρό κουτάκι τσιρότα διαφόρων μεγεθών γιατί τα κοψίματα και οι μικροτραυματισμοί στην παραλία είναι πολύ συχνοί. Προτίμησε αυτά που έχουν αδιάβροχη ισχύ γιατί η εικόνα των επιπλεόντων τσιρότων είναι τουλάχιστον αηδιαστική.

Τζελ αμμωνίας ή διμεθινδένης

Παραλία και κουνουποτσιμπήματα πάνε συνήθως μαζί. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχεις μαζί σου ένα τζελ αμμωνίας ή διμεθινδένης προκειμένου να ανακουφίσει τον κνησμό και τον τοπικό ερεθισμό. Αντίστοιχα η αμμωνία κάνει καλή δουλίτσα σε πιθανή ανεπιθύμητη επαφή με τσούχτρα ή μέδουσα.

Αλοιφή με κορτιζόνη

Τα γράψαμε και πιο πάνω αλλά επειδή θέλουμε να τα εμπεδώσεις θα τα γράψουμε κι εδώ. Στις παραλίες μας εκτός από κορμάρες αράζουν και διάφορα έντομα το τσίμπημα των οποίων μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνο κι επικίνδυνο για την υγεία όσων είναι αλλεργικοί σε σφήκες, μέλισσες ή οτιδήποτε άλλο. Αντίστοιχα τσούχτρες και μέδουσες ανυπομονούν να ζουλήξουν το κορμάκι σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η χρήση μιας κορτιζονούχας αλοιφής η οποία θα ανακουφίσει τα έντονα συμπτώματα του τσιμπήματος.

Πόσιμο Νερό

Οι θερμοκρασίες βαράνε κόκκινο επομένως είναι πολύ σημαντικό να έχεις πάντοτε πόσιμο νερό, σε περίπτωση, αδυναμίας, ηλίασης κτλ. Ειδικά αν είσαι φαν των απομονωμένων κι ανοργάνωτων παραλιών που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση για να αγοράσεις.

Τα παυσίπονα και τα μάτια σου

Όταν ο ήλιος σε χτυπά κατακέφαλα κι ο υδράργυρος σκαρφαλώνει όλο και πιο ψηλά τότε ο πονοκέφαλος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σε βρει και τα παυσίπονα θα σε ανακουφίσουν.

Κι ένα αντισταμινικό δεν βλάπτει

Στην παραλία αλλά και στην θάλασσα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθεις σε επαφή με κάποιο ανεπιθύμητο αλλεργιογόνο παράγοντα (έντομο, θαλάσσιο οργανισμό, φυτό, δέντρο, φαγητό) που θα προκαλέσει έντονη αλλεργική αντίδραση. Για αυτό είναι χρήσιμο να υπάρχει η επιλογή ενός αντισταμινικού -για το οποίο θα έχεις συμβουλευτεί τον γιατρό σου προηγουμένως- για να περιοριστούν έγκαιρα τα συμπτώματα.

Την πούδρα και τα μάτια σου

Ειδικά αν έχεις παιδιά, τότε η πούδρα δεν πρέπει να λείπει από το φαρμακείο σου καθώς καταπραΰνει ερεθισμούς που προκύπτουν από έντονη εφίδρωση. Αντίστοιχα η πούδρα βοηθά στην απομάκρυνση της άμμου από το δέρμα των μικρών μας φίλων, ανακουφίζοντάς τους, πριν φύγουμε όλοι μαζί από την παραλία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v