Τα βασικά της ανδρικής περιποίησης

Όσα πάντα θέλατε να ξέρετε για την ανδρική περιποίηση, αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε –επειδή κάποια ταμπού αντέχουν στον χρόνο.
Τα βασικά της ανδρικής περιποίησης
Ανδρική περιποίηση. Δυο λέξεις που θα έπρεπε χρόνια τώρα να έχουν πάψει να αποτελούν ταμπού, αλλά φευ. Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν ακούγοντάς τις να σκέφτονται τον Κρίστιαν Μπέιλ στο American Psycho, με τις ενυδατικές του Dior και τις πετσέτες τυλιγμένες γύρω από τα μεταξένια μαλλιά του. Δεν χρειάζεται να φτάσετε εκεί. Μια απλή, καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, όμως, είναι απαραίτητη, αν μη τι άλλο για να μη δείχνετε δέκα χρόνια μεγαλύτεροι από την ηλικία σας. Κι αυτοί είναι μερικοί απλούστατοι τρόποι να τα καταφέρετε.

Μην αμελείτε τον καθαρισμό

Όχι, δεν εννοούμε τον καθαρισμό που γίνεται στα κέντρα αισθητικής. Εννοούμε απλώς να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε βράδυ (αν θέλετε, και κάθε πρωί) με ένα καλό, απαλό σαπούνι. Το ζεστό μπάνιο και το «σκληρό» σαπούνι που χρησιμοποιούμε στο ντους ξηραίνουν το δέρμα και το κάνουν να δείχνει γερασμένο. Ένα απαλό καθαριστικό, σε υγρή μορφή ή ακόμα πρακτικότερα σε αφρό, απομακρύνει τη σκόνη και έλαια που συσσωρεύονται στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι τόσο απλό. Δείτε το σαν να κάνετε μπάνιο.

Σταματήστε να αγοράζετε φτηνές ξυριστικές μηχανές

Σύμφωνα με τον Thomas Cheung, από το The Art of Shaving, οι περισσότεροι άνδρες ξυρίζονται 5 φορές την εβδομάδα. Μια ποιοτική ξυριστική μηχανή μπορεί να είναι αντικείμενο για μια ζωή, επομένως επιλέξτε την με σοφία. Διαλέξτε μια ξυριστική μηχανή που να ταιριάζει με την ευαισθησία του δέρματος, και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί.

Οι ξυριστικές μηχανές με τις πολλές λεπίδες είναι πιθανότερο να προκαλέσουν εγκαύματα, ή να «γυρίσουν» τα γένια προς τα μέσα. Ένα ενυδατικό gel ξυρίσματος είναι σημαντικό για την παροχή προστασίας ενώ ξυρίζεστε. Είναι επίσης σημαντικό να ξυρίζεστε στο ντους ή αμέσως μετά από αυτό, καθώς οι τρίχες είναι πιο μαλακές λόγω του ζεστού νερού και των ατμών.

Κάντε το after shave φίλο σας

Κάτι ήξεραν οι μπαμπάδες μας: Το after shave ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Επιλέξτε κατά προτίμηση κάποιο χωρίς αλκοόλ, για να μην ξηραίνει το δέρμα.

Ποτέ μη φεύγετε από το σπίτι χωρίς αντηλιακό

Εδώ φεύγουμε πλέον από τα χωράφια της περιποίησης, και της ματαιοδοξίας που μπορεί να έχετε συνδέσει με αυτήν, και περνάμε σε ζητήματα υγείας: Κάθε χρόνο που περνά, η ηλιακή ακτινοβολία χειροτερεύει και τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος που προκαλεί αυξάνονται ανησυχητικά. Μπορεί οι ρυτίδες (που επίσης προκαλούνται από τον ήλιο) να είναι σέξι, το μελάνωμα, όμως, δεν είναι καθόλου. Γι’ αυτό, αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 (όχι, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μαυρίσετε, μην ανησυχείτε) κάθε μέρα.

Με πληροφορίες από το Iatronet.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v