Πράγματα που προκαλούν ρυτίδες και δεν πάει το μυαλό σου

Δεν είναι μόνο ο χρόνος που περνά. Υπάρχουν πράγματα που κάνεις σε καθημερινή βάση και τα οποία προκαλούν ρυτίδες στο δέρμα σου.
Πράγματα που προκαλούν ρυτίδες και δεν πάει το μυαλό σου
Ίσως έχεις ακούσει κάτι σχετικά με το κάπνισμα, την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, και το να κοιμάσαι μπρούμυτα σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες, αναρωτώμενος/η τι προκαλεί ρυτίδες στο δέρμα μας, πέρα από τη φυσική φθορά του χρόνου. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι παράγοντες, που πιθανότατα δεν είχες σκεφτεί ποτέ.

Η έλλειψη ύπνου

Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, ακόμα και ένα βράδυ αϋπνίας, ή το να κοιμάσαι συχνά λιγότερες από 6 ώρες την ημέρα, προκαλεί αφυδάτωση στο δέρμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες.

Η έλλειψη βιταμινών

Συγκεκριμένα, των βιταμινών Α, C και Ε, και του ποτάσιου –όλα τους συστατικά απαραίτητα για την υγεία του δέρματος. Τα βρίσκεις στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και τα καρότα.

Το κόκκινο κρέας

Αυτή εδώ η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, συνέδεσε τη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος με την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων στις γυναίκες.

Ο τρόπος που κάνεις μπάνιο

Αν προτιμάς αντί για ντους να μουλιάζεις στην μπανιέρα με τις ώρες, με το ζεστό νερό να δημιουργεί υδρατμούς και μπόλικο αφρόλουτρο να κάνει μπουρμπουλήθρες, λυπόμαστε που θα σε στεναχωρήσουμε, αλλά ταλαιπωρείς το δέρμα σου, προκαλώντας του ρυτίδες. Αν δεν μπορείς να πεις όχι σε ένα ζεστό αφρόλουτρο μια φορά στο τόσο, προτίμησε σαπούνι ή αφρόλουτρο με ουδέτερο pH, που δεν θα ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα σου.

Η δίαιτα που κάνεις

Οι δίαιτες που αγγλιστί λέγονται mono, αυτές δηλαδή που εστιάζουν σε μια κατηγορία συστατικών αποκλείοντας όλα τα άλλα (τύπου «εγώ μπρο μου τρώω μόνο πρωτεΐνη») εκτός του ότι είναι γενικώς επικίνδυνες για την υγεία, επειδή συνεπάγονται έλλειψη θρεπτικών συστατικών πολύτιμων για τον οργανισμό, προκαλούν και ρυτίδες.

Η έλλειψη πρωτεΐνης

Αν η διατροφή σου είναι γενικώς χαμηλή σε πρωτεΐνη, το δέρμα σου χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες. Αν το κάνεις για ηθικούς λόγους, λύσεις υπάρχουν, μην ανησυχείς. Το Iatronet.gr έχει ας πούμε εδώ τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης... που δεν είναι κρέας ή ζωικά προϊόντα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v