Γιατί η δική μας Ελλάδα βρίσκεται στο αμπέλι...

Και μιλώντας για την Ελλάδα που αγαπάμε και θέλουμε, πρέπει να σας πω ότι μου αρέσει πολύ η πρωτοβουλία "Συμμαχία για την Ελλάδα", που αναδεικνύει τις όμορφες εμπειρίες που μόνο η Ελλάδα μπορεί να χαρίσει. Και με χαροποίησε ιδιαίτερα το πρόσφατο σποτάκι της σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας, το οποίο είναι γυρισμένο στη Νεμέα, με πρωταγωνιστή τον αγαπητό οινοποιό Γιώργο Παλυβό.

Το αμπέλι και το κρασί είναι αναπόσπαστα κομμάτια της Ελληνικής παράδοσης και ζωής, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία να θυμόμαστε. Και εκτός από τις όμορφες εικόνες που συνθέτουν, η επαφή με το αμπέλι και με τη διαδικασία της δημιουργίας του κρασιού - για να μη μιλήσω για την απόλαυσή του - χαρίζει ποιότητα ζωής που λείπει τόσο πολύ από την καθημερινότητα των περισσότερων από εμάς. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να μεταδίδουμε το μήνυμα του οινοτουρισμού εντός και εκτός συνόρων.

Οι περισσότεροι τον ξέρετε, ή τουλάχιστον γνωρίζετε και αγαπάτε τα κρασιά του. Ο Γιώργος Παλυβός είναι γέννημα-θρέμμα Νεμεάτης, και είναι από τους οινοποιούς που τιμούν και υπηρετούν σωστά τη Νεμέα και το Αγιωργίτικο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παράγει πολύ ποιοτικά και αξιόλογα κρασιά και από άλλες ποικιλίες - Ελληνικές και διεθνείς. Μία επίσκεψη στο Κτήμα Παλυβού, στην Αρχαία Νεμέα, είναι πάντα μία όμορφη εμπειρία, ειδικά καθώς τις περισσότερες φορές ξεκινάει με μία βόλτα στους αμπελόφυτους λόφους που βλέπουμε και στη διαφήμιση, για να καταλήξει σε ξενάγηση στο οινοποιείο και δοκιμή των όμορφων κρασιών του Κτήματος. Και μια και μιλάμε για τα κρασιά του Γιώργου Παλυβού, και καθότι είναι καλοκαίρι και βρίσκομαι - κλασικά - σε ροζέ διάθεση, θα ξεχωρίσω τον αγαπημένο μου και ιδιαίτερα δημοφιλή Βυσσινόκηπο, ένα άκρως απολαυστικό ροζέ κρασί από Αγιωργίτικο, το οποίο είναι αρκετά πληθωρικό, ώστε να μπορεί να συνοδεύσει ακόμα και καλοκαιρινά πιάτα με κόκκινο κρέας.

Για την ενημέρωσή σας να σας πω ότι η Συμμαχία για την Ελλάδα είναι μία πρωτοβουλία των θεσμικών φορέων του ευρύτερου κλάδου της επικοινωνίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία και (γιατί όχι;) να προωθήσετε κάποιες πληροφορίες για την Ελλάδα σε φίλους και γνωστούς στο εξωτερικό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κάνοντας κλικ εδώ. Όποιος θέλει να δει το καλοφτιαγμένο σποτ με το Γιώργο Παλυβό, θα το βρει ακριβώς από κάτω.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v