ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETDeli

Μένουμε (Βόρεια) Ελλάδα!...

Μένουμε (Βόρεια) Ελλάδα!...

Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό οργώνω τας Ευρώπας εις αναζήτησιν νέων οινο-γαστρονομικών εμπειριών και συγκινήσεων. Και δεν έχω τελειώσει ακόμα - έπεται συνέχεια, πριν μας αποχαιρετήσει το 2010 (και αμέσως μετά, εννοείται). Ωστόσο, όποιος πιστεύει ότι το ταξίδι της γεύσης απαιτεί πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, πλανάται πλάνην οικτράν. Κι εγώ δεν είμαι ένας απ' αυτούς. Εγώ δηλώνω ευθαρσώς ότι ο οινογαστρονομικός πλούτος της Ελληνικής γης, αλλά και της Ελληνικής παράδοσης, δεν έχει ταίρι στον κόσμο. Και επειδή δεν μου αρέσει να λέω μόνο, φροντίζω και να κάνω. Κι έτσι, την... κάνω!...

Μάλιστα, την κάνω αύριο πρωί-πρωί για την Βόρεια Ελλάδα, και δεν κρατιέμαι. Μαζί με τον φίλο Γιάννη Καρβέλα, γνωστό και σεσημασμένο ομοϊδεάτη και συν-γαστροπόρο (κύριε Μπαμπινιώτη μου, αν η λέξη αυτή γίνει ποτέ λήμμα στο λεξικό σας μη με ξεχάσετε...), έχουμε χαράξει την πορεία της δικής μας προσέγγισης στους Δρόμους του Κρασιού (ή καλύτερα της γεύσης) της Βόρειας Ελλάδας και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε μεγάλες στιγμές!

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των επόμενων ημερών; Από που να αρχίσω... Άγρια μανιτάρια, φασιανούς, αγριογούρουνα, άγνωστα τοπικά ζυμαρικά και άλλες σπεσιαλιτέ, μέχρι και Ελληνική τρούφα! Και βέβαια - εννοείται - πολύ κρασί, καθώς έχουμε προγραμματίσει και επισκέψεις σε αγαπημένα οινοποιεία στη διαδρομή.

Θα έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, εδώ στο TeLeGourmet, προσεχώς. Αν μάλιστα η τεχνολογία μου το επιτρέψει και πιάσω Internet με "σήμα καμπάνα" στο laptop, κάποια από αυτά θα τα δείτε και (σχεδόν) real time. Όπως και να 'ναι, πάντως, μείνετε συντονισμένοι!...

"Η επιθυμία είναι το καύσιμο της καρδιάς."

Paul Carvel, 1964-, Βέλγος συγγραφέας & γνωμικογράφος

  • 1789 - Γαλλική Επανάσταση: Κατάληψη της Βαστίλης.
    1933 - Gleichschaltung: Στη Γερμανία, όλα τα πολιτικά κόμματα κηρύσσονται παράνομα εκτός από το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2