Σουξεδιάρικες ιστορίες

Πολύ success story και από τηγανίτα τίποτα. Οι κυβερνητικές επιτυχίες που σωρεύονται και το κλισέ με το «φως στο τούνελ».
Σουξεδιάρικες ιστορίες
γράφει ο Χρ. Δ. Γλύστρας

Το «success story» ήταν το προτελευταίο εφεύρημα στην επικοινωνιακή πολιτική του πρωθυπουργεύοντος κ. Αντώνη Σαμαρά. Αντικατέστησε το φθαρμένο πλέον «φως στο τούνελ» που επιτυχώς είχε χαλκεύσει ο (+) Ανδρέας Παπανδρέου και έκτοτε χρησιμοποίησαν όλοι οι μετέπειτα πρωθυπουργοί – άμα και οι στενοί επί των οικονομικών συνεργάτες τους– για να υποδείξουν σ’ εμάς τους ταπεινούς, ότι μόνον οι πεφωτισμένοι μπορούν να ανιχνεύουν, χάριν ημών, ακόμη και την ελαχίστη πηγή φωτός που γεμίζει τις καρδιές μας με ελπίδα, απαντοχή και τελικά καρτερία, όπερ το ζητούμενο.

Το «success story», ήγουν το «επιτυχίας ιστόρημα» στα καθ ημάς, «επικοινωνήθηκε» - με την έννοια που χρησιμοποιείται ο όρος από τους διαφημιστές – από τον κ. Σαμαρά στα ξένα fora, αλλά εναντίον των ιθαγενών υπηκόων, ως εναλλακτική πρόταση στην προσπάθεια εμψύχωσής μας, ώστε να εμβριθήσουμε στην άρση των βαρών που μόλις μας προέκυψαν από τα μέτρα που η συγκυβέρνηση υποσχέθηκε από τον Νοέμβριο του 2011 ότι θα λάβει.

Οι διαδοχικές αυτές επιτυχίες που συνθέτουν το ιστόρημα που ο κ. Σαμαράς ανέλαβε να μας επισημάνει, έχουν κοινό τόπο, που δεν είναι άλλος από την μετριοπαθή αναγνώριση «επωδύνων βημάτων προς την σωστή κατεύθυνση» από διάφορους ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και προεστότες της γερμανικής, άρχουσας στην Ε.Ε, οικονομίας.

Εκείνο που ηθελημένα παρέβλεψε ο εσοδεύων τα «σουξέ» ώστε ν’ αποτελέσουν ένα σύνολο, μια ιστορία επιτυχιών, είναι ότι όλα, πάντοτε, κατέληγαν στην ίδια επωδό: «…αρκεί η Ελλάς να εκπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο που έχει ήδη υπογράψει και δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί».

Αυτό όμως μειώνει το μέγεθος της επιτυχίας που από σουξέ γίνεται σουξεδάκι, δηλαδή πρόσκαιρη, περιορισμένου χρόνου ζωής, μικρή επιτυχία. Αυτομάτως το «success story», μετατρέπεται σε μυθ-ιστόρημα, πράγμα που αποδεικνύουν οι αντιρρήσεις και η αιτιάσεις της Τρόικας που για άλλη μια φορά διέκοψε την τακτική ανά τρίμηνο επιθεώρηση της προκειμένου να δώσει τον χρόνο στα ελεγχόμενα υπουργεία να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της.

Και ενώ 4,5 εκατομμύρια σύν-ελλήνων βρίσκονται στην αρχή της προσπάθειας να συγκεντρώσουν τα 10 δισ. που απαιτεί από αυτούς το κράτος βάσει των ετεροχρονισμένων φόρων που επέβαλλε η καλή μας συν- κυβέρνηση, η Τρόικα απορρίπτει αιτήματα για μειώσεις φόρων και το ΔΝΤ απαιτεί πρόσθετες επιβαρύνσεις 6,4 δισ. ευρώ που τα ονομάζει "στοχευμένα μέτρα", αφήνοντας το περιθώριο στην κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις για αποκλεισμό οριζοντίων μειώσεων μισθών, και μη επιβολή οριζόντιων φόρων.

Αλλά και σε έναν άλλο τομέα η κυβέρνηση σημειώνει απρόσμενη επιτυχία εκμεταλλευόμενη τον θάνατο ενός ακόμη θύματος των δεξιότερα κειμένων «εθνικιστών» κατά– κατόπιν εορτής- δήλωσή τους. Κατάφερε καίριο πλήγμα στην αποτρόπαιη δράση τους, φτιάχνοντας ένα αμφίβολης νομιμότητας πλέγμα με το οποίο «δένει» 32 συνολικά έκνομες ενέργειες τους οι οποίες καθιστούν πλέον την Χρυσή Αυγή Εγκληματική Οργάνωση.

Πολλοί θεωρούν αργοπορημένη την επέμβαση του νομού και της τάξης. Δεν θέλουν να δουν ότι η κυβέρνηση ενήργησε κατόπιν περισκέψεως με την πονηρία του ελαφιού (όχι της αλεπούς που μπορεί να είναι πιο πονηρή από το ελάφι, όμως δεν έχει κέρατα) αφήνοντας τους στρατόκαυλους να επαναπαυθούν, πριν εξορμήσει εναντίον τους με τα φυσικά αυτά όπλα.

Καινούργια σουξέ μας περιμένουν στην γωνία. Προσεύχεστε και μην α-γωνιά-τε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v