Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Η "ψυχή ΠΑΣΟΚ"

Η

Ο πρώτος γύρος των εκλογών του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια ακόμη μαύρη σελίδα για την εν Ελλάδι ιστορία των δημοσκοπήσεων. Η περιγραφόμενη ως διαφαινόμενη νίκη του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν… άνθρακες ή μάλλον, από ό,τι φαίνεται, διακαής πόθος μιας μερίδας των ΜΜΕ.

Αυτό, μεταξύ άλλων, υπονοεί και ο Σύριζα, κατακεραυνώνοντας την δημοσκοπική αστοχία ως εκούσια και όχι ως επιστημονικό λάθος. Βέβαια, ο Σύριζα κάνει τον σταυρό του με την διαφαινόμενη ήττα του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος θα έκλεβε μεγάλο μέρος της πασοκικών καταβολών εκλογικής βάσης του Σύριζα. Για την ακρίβεια το βολικότερο για τον Σύριζα θα έμοιαζε να είναι η εκλογή Λοβέρδου, ο οποίος εδώ και χρόνια περισσότερο θυμίζει βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας παρά οποιοδήποτε άλλου κόμματος.          

Αν σε αυτό προστεθεί η αξέχαστη αλητεία Λοβέρδου που ως υπουργός Υγείας είχε αποκαλύψει δημόσια τα ονόματα των οροθετικών σεξουαλικών εργατριών, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει γιατί το φαβορί τέθηκε εκτός δεύτερου γύρου, ακόμη και αν δεχτούμε ότι όσοι ψήφισαν δεν ήταν ΠΑΣΟΚοι ή πρώην ΠΑΣΟΚοι. Αν μπορούσε να έχει γίνει μια σχετική δημοσκόπηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, νομίζω ότι το «ο Λοβέρδος να μη βγει και ας βγει όποιος να΄ναι» θα ήταν η φράση που πραγματικά θα ένωνε τη βάση.

Γιατί όταν κάποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, θέλει να παίρνει ΠΑΣΟΚ. Τι είναι το ΠΑΣΟΚ; Αυτό δεν είναι εύκολο να περιγραφεί. Τα τελευταία χρόνια, το ΠΑΣΟΚ είναι πιο επιδραστικό ως πολιτισμική στάση, παρά ως πολιτική δύναμη, κάτι που αποτυπώνεται και στην αποδοχή της καλτ αισθητικής που απορρέει από αυτό, η οποία στους ιντελκτουέλ πιτσιρικάδες έχει πολύ πέραση (βλέπε Το παλιό ΠΑΣΟΚ- το Ορθόδοξο https://www.facebook.com/paliopasok).        

Ο Κώστας Σημίτης ήταν ένας αντιΠΑΣΟΚ Πρωθυπουργός, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξίσου δεξιός με τον Λοβέρδο. Αν όμως τον Βενιζέλο δεν τον επέλεξε κανείς, δεν ισχύει το ίδιο με τον Σημίτη ο οποίος πρόσφερε στο κόμμα μια οκταετία εξουσίας, για την οποία ο κομματικός μηχανισμός φρόντισε να τον ευχαριστήσει, όπως του άξιζε.

Έχει ο Ανδρουλάκης χαρακτηριστικά ΠΑΣΟΚ; Αυτό θα το δείξει η Ιστορία. Αν είναι απλώς τεχνοκράτης που θέλει να λέγεται ΠΑΣΟΚ, αυτός ο οργανισμός θα το ξεβράσει. Αν έχει ψυχή ΠΑΣΟΚ, θα μεγαλουργήσει. Μέχρι να έχει την ευκαιρία, ωστόσο, η στήλη δεν κρύβει την προτίμησή της στον γιό του Ιδρυτή, τον πιο συμπαθή ελληνοαμερικανό των τελευταίων δεκαετιών, τον μαιτρ του σαρδάμ και οραματιστή «ΓΑΠ». Ελπίζω να μην άρει την υποψηφιότητά του εν όψει της συντριβής- αυτό θα πει ψυχή ΠΑΣΟΚ (έστω και «α λα αμερικάνα»).

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v