Ποιος νοιάζεται για την σχέση της Σάκκαρη;

Ο τρόπος που η κοινή γνώμη διψά για ειδήσεις που έχουν σχέση με τους διάσημους θα μου προκαλεί πάντα εντύπωση.
Ποιος νοιάζεται για την σχέση της Σάκκαρη;
Η συζήτηση για το ότι η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη είναι ζευγάρι με τον γιο Μητσοτάκη μπήκε στο οπτικό πεδίο της κοινής γνώμης από το παράθυρο. Πακεταρίστηκε στο μεγάλο εργαστήριο της «lifestyle ειδησεογραφίας», μπήκε από πάνω του και ένας υπέροχος jet set φιόγκος και ορίστε ένα ωραίο θέμα για να συζητάμε, ενώ περνά από τη Βουλή το «αντίο» στο οκτάωρο όπως το ξέραμε.

Ναι, μπορεί να βόλεψε την Κυβέρνηση η ειδησούλα αυτή, αλλά ας μην βαυκαλιζόμαστε όσοι ενδιαφερόμαστε για αυτά τα πιο σοβαρά θέματα: Δεν κατασκεύασε ούτε κυκλοφόρησε η Κυβέρνηση την είδηση για την ερωτική ζωή της Σάκκαρη ή του γόνου Μητσοτάκη. Η είδηση κυκλοφόρησε γιατί αυτό είναι το επίπεδο ενός κοινού που τρέφεται με γάμους πλουσίων και βασιλικές τελετές- έστω και αλλότριες.

Ποιον ενδιαφέρει ποιος τα έχει με τη Σάκκαρη; Κανέναν, αν το σκεφτεί έστω και λίγο. Ο δε «αντιμητσοτακικός» χαβαλές με υπονοούμενα για «γκαντεμιά» και λοιπά τέτοια είναι απλώς θλιβερός και έλκει κατηγορίες για λαϊκίστικη προσέγγιση και στοχοποίηση της οικογένειας- και όχι άδικα.

Σκεφτόμουν το πώς και με πόση βουλιμία καταπίνει το κοινό τις ειδήσεις για τον όποιον διάσημο

Για παράδειγμα η νέα σύλληψη του λαϊκού αοιδού Θέμη Αδαμαντίδη, ο οποίος είναι προφανώς εθισμένος στον  τζόγο. Φωνάζει ότι ο άνθρωπος είναι εξαρτημένος, πράγμα που εξηγεί γιατί δεν έχει σταματήσει τις επισκέψεις του στις παράνομες λέσχες παρότι συνελήφθη και διασύρθηκε ήδη δύο φορές. Ωστόσο, αντί να γίνει θέμα η ύπαρξη διαφόρων παράνομων λεσχών και το (ανύπαρκτο) πλαίσιο με το οποίο λειτουργούν, θέμα και θέαμα έγινε ξανά ο ίδιος ο Αδαμαντίδης,

Οπότε, καλή η σύλληψη- και αν είναι και αναγνωρίσιμος ο συλληφθείς ακόμη δημοφιλέστερη- αλλά το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε αν και κατά πόσον έκλεισαν οι παράνομες λέσχες και αν και κατά πόσον συνελήφθησαν όχι οι άρρωστοι αλλά αυτοί που τους εκμεταλλεύονται.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v