Όσα δεν ξέρατε… για το πέος

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και απαντήσεις σε εννιά ερωτήματα που πάντα θέλατε να κάνετε σχετικά με το ανδρικό μόριο.
Όσα δεν ξέρατε… για το πέος
Είτε είστε ο περήφανος κάτοχος ενός, είτε ανήκετε στην άλλη πλευρά, που απλώς... το απολαμβάνει, το ξέρουμε πως πάντα είχατε κάποιες απορίες για το πέος. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τις λύσετε μια για πάντα. Παρακάτω, έχουμε απαντήσεις και πληροφορίες για όσα… κάνει το ανδρικό μόριο αλλά δεν γνωρίζατε ως τώρα γιατί.

Γιατί πάντα ξεφεύγουν δυο-τρεις σταγόνες;
Μετά το «ψιλό», όσο κι αν ο «ιδιοκτήτης» του το τινάζει, πάντα μία ή δύο σταγόνες θα βρεθούν στο εσώρουχό του. Μήπως είναι… ελαττωματικό; «Η ουρήθρα, ο «σωλήνας» δηλαδή που οδηγεί τα ούρα από την κύστη στην άκρη του πέους, έχει σχήμα U», αναφέρει ο ουρολόγος του Πανεπιστημίου του Τέξας, Joseph Sonstein. «Αναπόφευκτα, κάποια υγρά μένουν μέσα στο «U» μετά το πέρας της ούρησης, και παίρνει λίγο χρόνο στη βαρύτητα μέχρι να τα οδηγήσει στην έξοδο. Το πρόβλημα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο στους άνδρες που έχουν αδύναμο ρεύμα ούρησης, γιατί η χαμηλή ορμητικότητα αφήνει περισσότερα ούρα πίσω», συμπληρώνει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, όμως, εκτός από λίγες περιπτώσεις μεγαλύτερων σε ηλικία ανδρών που μπορεί να έχουν πρόβλημα στον προστάτη τους.

Γιατί υπάρχει πάντα λίγο… αργοπορημένο σπέρμα;
Ακριβώς όπως συμβαίνει με τα ούρα, έτσι και κατά την εκσπερμάτιση, μικρή ποσότητα σπέρματος παραμένει πίσω και εμφανίζεται λίγο αργότερα. Σύμφωνα με τον ειδικό, η βαρύτητα χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να το φέρει στην άκρη της ουρήθρας, μιας και το σπέρμα είναι πιο κολλώδες από τα ούρα.

Γιατί συρρικνώνεται όταν κάνει κρύο;
Όταν ένας άνδρας μπαίνει στη θάλασσα, αναπόφευκτα τα «προσόντα» του… μειώνονται εμφανώς. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή βρέχεται, αλλά επειδή κρυώνει. Συγκεκριμένα, οι μύες στο δέρμα που καλύπτει τους όρχεις του άνδρα, καθώς και οι μύες που το συνδέουν με το πέος, συστέλλονται όταν κρυώνουν, με αποτέλεσμα να «τραβούν» το όσχεο προς τα μέσα. Αυτή η σύσπαση σφίγγει τον ιστό και τους μύες του πέους, κι έτσι αυτό με τη σειρά του συρρικνώνεται. Το αντίθετο συμβαίνει όταν το όσχεο εκτίθεται σε πολλή ζέστη.

Γιατί σηκώνεται… πριν από εσένα το πρωί;
Τα επίπεδα της τεστοστερόνης βρίσκονται στο ανώτατο σημείο τους νωρίς το πρωί, αναφέρει ο ουρολόγος του Πανεπιστημίου του Τέξας. Υπάρχουν επίσης ερευνητικές ενδείξεις ότι μερικές φορές οι άνδρες έχουν στύση, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο ερέθισμα, γιατί ο οργανισμός θέλει να διατηρήσει εύρυθμη τη σεξουαλική λειτουργία – με άλλα λόγια… χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του πέους για να μη «σκουριάσει».

Γιατί «απολαμβάνει» ονειρώξεις πού και πού τα βράδια;
Η τεστοστερόνη ευθύνεται και για τις νυχτερινές ονειρώξεις, την εκσπερμάτιση δηλαδή κατά την διάρκεια του ύπνου. Τα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης είναι επίσης υψηλά κατά την διάρκεια του ύπνου, ενώ υπάρχουν και στοιχεία (αλλά όχι πλήρως τεκμηριωμένα ακόμη) ότι αυτός είναι ένας τρόπος του οργανισμού να αποβάλλει το σπέρμα που έχει συσσωρευθεί, όταν ένας άνδρας έχει αρκετό καιρό να εκσπερματίσει. Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή, αν δεν το κάνει μέσω σεξ ή αυτοϊκανοποίησης ο άνδρας, ο οργανισμός του φροντίζει να κάνει χώρο για νέα «σοδειά» σπέρματος στους όρχεις.

Γιατί είναι δύσκολο μερικές φορές να υπολογιστεί… η γωνία ούρησης;
Οι άντρες θα έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές η ροή των ούρων είναι ελαφρώς «τρελή» και ακανόνιστη – οι γυναίκες απλώς θα έχετε γκρινιάξει για την αστοχία στη λεκάνη. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σύνηθες φαινόμενο μετά την εκσπερμάτιση, όταν υπάρχει ακόμη λίγο σπέρμα στην ουρήθρα, και προκαλεί «εμπόδια» στο ρεύμα των ούρων με αποτέλεσμα… ένα μίνι ορμητικό σιντριβάνι. Αν αυτό το φαινόμενο συνεχίζεται για καιρό, είναι πιθανό να οφείλεται σε τραυματισμένο ιστό του δέρματος του πέους ή σε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, σημειώνει ο dr. Sonstein.

Γιατί δύο πέη ίδιου μήκους σε χαλαρή κατάσταση διαφέρουν σε κατάσταση στύσης;
Δεν έχει σημασία πόσο είναι το μήκος ενός πέους σε χαλάρωση, καθώς δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένδειξη για το μήκος του σε στύση. Τα πάντα είναι θέμα γενετικού προφίλ του κάθε ανθρώπου, γι’ αυτό και είναι σύνηθες τα πέη με μικρό μήκος σε χαλάρωση να σημειώνουν μεγαλύτερη επιμήκυνση όταν έρθουν σε στύση, ενώ τα μακρύτερα σε χαλάρωση πέη να γίνονται σκληρότερα, αλλά όχι πολύ μεγαλύτερα σε μήκος όταν έρθουν σε στύση.

Γιατί τα ούρα είναι κιτρινωπά;
Τα ούρα περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται ουροχολινογόνο, που εμπλέκεται στη διαδικασία διάσπασης των υγρών που συμβαίνει στα νεφρά μας. Αυτή είναι που δίνει το κίτρινο χρώμα στα ούρα, και απλώς όταν έχουμε καταναλώσει πολύ νερό ή άλλα υγρά, διαλύεται μέρος της ποσότητάς της στα ούρα, γι’ αυτό και γίνονται πιο διάφανα.

Γιατί… αρνείται να δουλέψει καμιά φορά;
Η περιστασιακή στυτική δυσλειτουργία συμβαίνει μερικές φορές σχεδόν σε όλους τους άνδρες, κυρίως εξαιτίας του στρες ή κάποιου προβλήματος στη σχέση του άνδρα. Προτού όμως καταφύγει κανείς σε φάρμακα τύπου Viagra, αν το πρόβλημα επιμένει, είναι σημαντικό να συμβουλευτεί τον ουρολόγο ή τον ανδρολόγο του, για να αποκλειστούν οι (συχνότατες) περιπτώσεις αγγειακών ή άλλων παθήσεων, με μια απλή εξέταση. Μάθετε περισσότερα για το «ταμπού» της στυτικής δυσλειτουργίας εδώ.  

Πηγή: Men’s Health
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v