Αυτά που κάνουν μια σχέση να κρατήσει

5+1 πράγματα που, αν δεν υπάρχουν σε μια σχέση, τότε δεν είμαστε σίγουροι πως η κατάληξη θα είναι καλή…
Αυτά που κάνουν μια σχέση να κρατήσει
Κάθε φορά που θα μιλήσουμε για το τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια σχέση να πετύχει, τα πράγματα ακούγονται πολύ απλά. Στην πράξη, όμως, όλα δυσκολεύουν. Μήπως αυτό συμβαίνει επειδή, εν τέλει, όσες συμβουλές κι αν ακούσουμε, εμείς κάνουμε ακόμα του κεφαλιού μας; Επειδή, αν το καλοσκεφτείς, υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι βασικά για να πάει καλά και να διαρκέσει μια σχέση, και δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απόφαση.

Ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, λοιπόν;

Αποφασίζουμε να είμαστε ειλικρινείς
Μερικές φορές, η ειλικρίνεια έχει την τάση να μας γυρνάει μπούμερανγκ, μπορείς να μας πεις. Κι όμως, σε μια σχέση, είναι αναγκαίο να είμαστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλο, ακόμα κι αν τα λόγια που θα πούμε θα ακουστούν άσχημα. Διαφορετικά, αρχίζουμε να κρύβουμε τα αληθινά μας συναισθήματα, που όλο συσσωρεύονται και απειλούν να καταστρέψουν την σχέση.

Αποφασίζουμε να κάνουμε συμβιβασμούς
Χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, καμία σχέση δεν μπορεί να πάει μπροστά. Είναι λογικό να θέλουν και τα δύο άτομα να “περάσει το δικό τους”, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Όσο πιο κοντά καταφέρετε να φτάσετε σε μία μέση οδό που να ικανοποιεί και τους δυο σας, τόσο καλύτερο—χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πάντα θα είναι συνεχώς 50-50. Κάτι τέτοιο είναι εξίσου αδύνατο.

Αποφασίζουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας
Επειδή σχέση καλή χωρίς να έχεις αυτογνωσία πρώτα… απλά δεν μπορεί να υπάρξει. Από τους πιο σημαντικούς λόγους που βλέπουμε τόσα ζευγάρια να χωρίζουν, είναι ότι ο καθένας μπορεί να ψάχνει σ’ έναν άνθρωπο το “άλλο του μισό”, κάτι που προφανώς θα καταλήξει σε απογοήτευση. Πρώτα ρίχνουμε μια καλή ματιά μέσα μας, έπειτα βλέπουμε πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, και μετά έρχονται οι έρωτες.

Αποφασίζουμε να δίνουμε σημασία στο σεξ
Καλώς ή κακώς, η χημεία στο σεξ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν είναι επιφανειακό να θέλεις καλό (και συχνό) σεξ από την σχέση σου, και δεν είναι επιφανειακό να αποφασίσεις ότι δεν θες να προχωρήσεις με μία σχέση που δεν σε ικανοποιεί στο κρεβάτι.

Αποφασίζουμε να κάνουμε υπομονή
Όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβούν εν μια νυκτί. Δεν θα πατήσεις ένα κουμπάκι, ούτε θα τα αφομοιώσεις αμέσως μετά από μια γρήγορη ανάγνωση αυτού του κειμένου με τον/την σύντροφό σου. Είστε και οι δύο πολύπλοκοι άνθρωποι, έχετε διαφορετικές εμπειρίες στην ζωή σας, και ο καθένας χρειάζεται τον χρόνο του για να βελτιώσει τον εαυτό του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απογοητευτείς αμέσως και θα τα παρατήσεις. Η υπομονή είναι από τις μεγαλύτερες αρετές που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, και στις σχέσεις είναι ακόμα πιο σημαντική.

Αποφασίζουμε να αποδεχτούμε την ρουτίνα
Καμία σχέση που αντέχει στον χρόνο δεν παραμένει τόσο γεμάτη με εκπλήξεις και ενθουσιασμό και σιρόπια, όσο ήταν στις αρχές της. Προφανώς, η καθημερινότητα θα αρχίσει να μπαίνει στην ζωή σας. Θα υπάρξουν στιγμές που θα βαριέστε. Θα υπάρξουν στιγμές που θα μαλώσετε και στιγμές που δεν θα καταλαβαίνετε καν ο ένας τον άλλο. Και όταν φτάσουν αυτές οι στιγμές, η μόνη κατάλληλη σκέψη είναι “Ε και;”

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v