Σημάδια ότι χαραμίζεσαι στην σχέση σου

Αν τα παρακάτω σε κάνουν να ταυτιστείς, αυτή η σχέση δεν έχει λόγο ύπαρξης. Κι εσύ απλά χαραμίζεσαι.
Σημάδια ότι χαραμίζεσαι στην σχέση σου
Υπάρχουν σχέσεις που λειτουργούν, αλλά υπάρχουν και σχέσεις που δεν πρόκειται να πετύχουν ποτέ. Και, ναι, οι δεύτερες – δυστυχώς – είναι οι περισσότερες, αλλιώς οι άνθρωποι δεν θα χώριζαν ποτέ. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτούς που βρίσκονται σε αυτές τις σχέσεις χωρίς μέλλον, απλά δεν φεύγουν. Προσπαθούν να κρατηθούν από κάτι, με αποτέλεσμα όλα εκείνα τα προβλήματα που τώρα είναι απλώς ενοχλητικά, σύντομα να γιγαντωθούν.

Αν, λοιπόν, τα παρακάτω σε κάνουν να ταυτιστείς, συγγνώμη που σου το λέμε, αλλά χαραμίζεσαι, και αυτή η σχέση καλό θα ήταν να λήξει.

Δεν μπορείς να φανταστείς το μέλλον σας
Όσο και να προσπαθήσεις, ειλικρινά δεν μπορείς να κάνεις εικόνα με το μυαλό σου πώς θα είστε σε πέντε, δέκα χρόνια από τώρα. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή η σχέση μπορεί να σου έχει δημιουργήσει τέτοια ανασφάλεια, που να μην μπορείς να φανταστείς το μέλλον σας ούτε σε δυο βδομάδες από τώρα.

(Ακόμα) Νιώθεις ότι δεν τον ξέρεις
Μπορεί να είστε αρκετό καιρό μαζί, και νιώθεις ότι του έχεις ανοιχτεί για πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζει ένας σύντροφος· για τα ενδιαφέροντά σου, για το παρελθόν αλλά και για τα όνειρά σου. Αλλά εκείνος; Έχει μοιραστεί μαζί σου αυτά που έχει στο μυαλό του, αυτά που του συμβαίνουν; Ή νιώθεις πως κάθε βράδυ κοιμάσαι δίπλα σε έναν άγνωστο;

Διαφωνείτε σε βασικά ζητήματα
Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα σημάδια ότι η σχέση σας δεν πρόκειται να προχωρήσει. Επειδή αν δύο άνθρωποι διαφωνούν πάνω σε πράγματα που είναι αναγκαία η ομοφωνία – για παράδειγμα: παιδιά, οικονομικά – τότε η μόνη επιλογή που έχετε είναι να προσπαθήσετε να αλλάξετε ο ένας τον άλλο. Και αυτό δεν είναι ποτέ επιλογή.

Βρίσκεις δικαιολογίες για να μην φύγεις
Πού και πού μαλώνετε, άσχημα. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, αλλά πάνω που έχεις ετοιμαστεί να μαζέψεις τα πράγματά σου και να φύγεις, κάνεις εκείνη την σκέψη: Όταν τα πάμε καλά, όμως, τα πράγματα είναι υπέροχα. Σταμάτα. Αν χρειάζεται να ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες για να παραμείνεις στην σχέση σου, τότε αυτή η σχέση δεν αξίζει και πολλά.

Το ένστικτό σου… παραπονιέται
Καλώς ή κακώς, το ένστικτό σου πρέπει να το ακούς. Επειδή ξέρει καλύτερα. Αν κάτι σου “βρωμάει”, το ένστικτό σου θα το καταλάβει από νωρίς, και θα φροντίζει να σου δίνει σημάδια. Ναι, θα είναι σημάδια ανεπαίσθητα, μια μικρή ενόχληση στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου, αλλά καλά θα κάνεις να μην τα αγνοήσεις…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v